Polițiștii de frontieră au organizat o serie de acțiuni în vederea anihilării unei grupări infracționale organizate, formată din cetățeni sirieni, români şi bulgari, specializată în traficarea  de  migranți,  de origine arabă, pe ruta Bulgaria – România –  Ungaria, înspre state din vestul Europei, cu precădere Olanda şi Elveţia. Polițiștii au beneficiat de sprijinul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Din probele obținute a rezultat că membrii grupării racolau migranți din centrele de azil, aflate pe teritoriul Republicii Bulgaria sau dintre migranții intrați ilegal din Turcia şi care doreau să ajungă ilegal în state din vestul Europei.Odată intraţi în România, migranţii erau preluaţi de către membrii grupării infracţionale care îşi desfăşurau activitatea pe teritoriul ţării noastre. Aceştia erau cazați în diferite locații din Municipiul București, iar ulterior erau  preluați de către alţi membri ai rețelei care îi transportau către frontiera de vest a țării, unde se organiza scoaterea ilegală din România, pe la frontiera cu Ungaria.

În urma cercetărilor s-a demonstrat că gruparea era coordonată de inculpatul ALSHEK ALI MOHMAD AMMAR, cetăţean sirian rezident în România, finanţatorul reţelei  fiind un cetăţean arab rezident în Germania. Totodată,  s-a stabilit că gruparea infracțională era structurată pe mai multe segmente, iar membrii acesteia aveau roluri bine stabilite, desfășurându-și activitatea infracțională pe teritoriile mai multor state.

Procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au dispus măsura controlului judiciar faţă de o persoană şi au reţinut inculpații: ALSHEK ALI MOHMAD AMMAR (32 ani), HAIDAR HASSAN (32 ani), BAN ŞTEFAN (46 ani), CIOBANU OVIDIU DĂNUŢ (30 ani) – sub acuzaţia  de săvârşire a infracţiunilor de trafic de migranţi şi constituire a unui grup infracţional organizat. Cu privire la inculpatul ALSHEK ALI MOHMAD AMMAR acesta a fost acuzat de a fi săvârşit infracţiunea de facilitare a şederii ilegale în România. Procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au solicitat ieri Tribunalului  București luarea măsurii arestării preventive. În cauză s-a beneficiat, de asemenea,  de sprijinul  Centrului de Supraveghere şi Control al Trecerii Frontierei de la Otopeni.

 Cristian Franț

 

  

 

 

                           

 

 

 

 

Leave a reply