Home / Banat / Taximetriştii luaţi la control de poliţia rutieră

Taximetriştii luaţi la control de poliţia rutieră

 Poliţiştii rutieri au desfășurat, recent, o acţiune de verificare a legalității transportului în regim de taxi pe raza judeţului Caraș-Severin. În urma controalelor au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, din care 25 pentru încălcarea Legii  privind transportul în regim taxi şi de închiriere.

Scopul intervențiilor a fost acela de a-i identifica şi sancționa pe aceia care nu posedă documente legale de practicare a taximetriei pe raza judeţului, persoane care, prin activitățile ilicite desfășurate pot afecta bugetul local şi siguranța clienților. În cadrul acestor activităţi au fost controlate 30 de autovehicule. Conducătorii a cinci autoturisme au fost sancţionaţi contravenţional de oamenii legii şi le-au fost reţinute şi certificatele de înmatriculare.

Pentru a evita situațiile neplăcute, poliția recomandă tuturor celor care vor să beneficieze de transportul în regim taxi, sa apeleze pentru efectuarea unei comenzi  la un dispecerat taxi, să se informeze atent asupra tarifelor afișate, să solicite neapărat bonul fiscal la finalul cursei, întrucât este documentul în baza căruia se pot depune eventualele reclamaţii referitoare la calitatea serviciului sau comportamentul şoferului.

De asemenea este recomandat sa fie evitate autovehiculele neinscripţionate, fără cupola „taxi” sau cele ce prezintă defecţiuni vizibile (caroserie avariată, anvelope uzate, faruri nefuncţionale,etc.).

 

 

About editor editor

Check Also

Nouă judeţe au obţinut anul trecut randamente de peste cinci tone de grâu la hectar

Nouă judeţe au obţinut anul trecut randamente de peste cinci tone de grâu la hectar, …

Lasă un răspuns