intalnire regionalaAsociatia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin a organizat la Reșita simpozionul regional „Analiza de Nevoi de Finanţare a Fenomenului Fotbal.  Au participat  invitați ai AJF-urilor din județele limitrofe (Timiş, Arad si Hunedoara) şi ai cluburilor din județele: Caraș-Severin, Arad, Timiș şi Hunedoara.

Proiectul a fost susținut de către o echipă de proiect a Federaţiei Române de Fotbal, condusă de către fostul jucător al Stelei Bucureşti, atacantul Victoraş Iacob. Echipa de proiect a FRF este compusă din lectorii cu experienţă în domeniul atragerii de fonduri europene:  Christine Cioboată şi  Lucian Viscoţel.

Întâlnirea regională a presupus o analiză pertinentă în teritoriu, a nevoilor membrilor afiliați la nivel de echipe de seniori, dar mai ales la nivel de copii şi juniori. Lectorii FRF au împărțit invitaţii simpozionului pe trei echipe de proiect, care şi-au identificat analiza de nevoi referitoare la activitatea fotbalistică. Printre problemele dezbătute au apărut analize de nevoi legate de proiecte, privind baza materială a stadioanelor (terenuri de joc şi de antrenament, vestiare moderne, saună, bazine de recuperare, sală de forţă, microcantină, mini-hotel, teren cu pistă de atletism, cabinet medical propriu la stadion, cabinet antidoping, săli pentru instruire personal, ședințele tehnice şi conferințe de presă, dotate cu logistică IT.)

Referitor la proiectele legate de bazele sportive, s-au inițiat două linii directoare ale analizelor de nevoi, legate fie de proiecte referitoare la modernizarea bazei sportive existente, fie de construirea unei noi baze sportive în afara oraşelor, după modelul occidental al celor de la Ajax Amsterdam sau Bayern Munchen. S-au mai scos în evidenţă şi proiecte legate de utilități la teren, dotarea cu utilaje pentru întreținerea terenurilor de joc/antrenament, dotarea cu ambulantă moderne in conformitate cu  reglementările în domeniu, mijloace de transport (autocar/microbuz funcție de nivelul la care activează clubul şi de locația terenului de joc/antrenament). S-au mai identificat analiză de nevoi legate de dotarea cu echipament sportiv, cursuri de specializare sau proiecte-parteneriat cu echipe din zona transfrontaliere, gen Serbia şi Ungaria.

La încheierea sesiunii interactive, dl. Victoraş Iacob a făcut referire la importanţa acestei  întruniri care se doreşte să fie punctul de plecare pentru formarea de manageri de proiect certificaţi pentru implementarea politicii libere inițiate de UEFA. De asemenea, gazda simpozionului, Viorel Lolea (preşedinte AJFCS) a precizat: „Este o întâlnire în care s-au identificat şi s-a discutat punctual, toate nevoile cu care se confruntă fotbalul nostru. Sunt multe lucruri care le-am scos în evidență şi cu alte ocazii şi pe care le-am pus pe tapet cu noua conducere a FRF, una care a fost foarte deschisă pe acest segment. Eu spun că la simpozionul regional organizat la Reşiţa s-a făcut un prim pas către o etapă importantă a revitalizării fotbalului din zonă. Trebuie ca această acțiune să aibă o finalitate cu îmbunătăţire evidentă a fotbalului din județul Caraș-Severin şi nu numai. Doresc să le mulţumesc invitaţiilor din celelalte judeţe că ne-au onorat cu prezenţa şi au dat curs invitaţiei noastre. Doresc să adresez mulţumiri şi conducerii Consiliului Judeţean, d-lui preşedinte Sorin Frunzăverde, pentru suportul logistic de a ne asigura o locaţie modernă la nivelul consfătuirii!”     

Leave a reply