Prima Pagina / Banat / Nu ştim să apreciem ce avem, ce primim, în schimb ştim doar să criticăm

Nu ştim să apreciem ce avem, ce primim, în schimb ştim doar să criticăm

loc de joacaAproape în fiecare zi se aud reclamațiile cetățenilor vis-a-vis de nevoile şi problemele municipiului Reșiţa. Ba că nu sunt suficiente locuri de parcare, ba că orașul nu este curat asa cum ar trebui, că nu sunt destule coșuri pentru gunoi, că nu sunt suficiente locuri de joacă pentru copii, ba, una, ba alta, reclamații peste reclamații.

În schimb atunci când sunt luați la întrebări de atitudinea lor vis-a-vis de munca și implicarea altora, tot pentru binele cetățeanului, fiecare dă din colţ în colţ: ,,Nu eu am aruncat gunoi pe jos,, sau ,,Nu copilul meu a rupt huţuluşul acela,,. Si ce este mai rău, e că nimeni nici măcar nu pune mana să repare sau sa curețe în jurul lui. Aşa suntem noi românii ,,lasă-mă să te las,, sau ,,pară mălăiață cazi în gura lui nătăfleață,,.

parc-muncitorescO problemă referitoare la unul dintre aceste subiecte o constituie şi cea a locurilor de joacă din municipiul Reşita.  Chiar dacă, poate, singurul loc din oraş care nu beneficază de acest lucru, este cartierul Muncitoresc, unde nu se găsește niciun loc de joacă pentru copii, iar mamele sunt nevoite, fie sa meargă în zonele amenajate, din alte cartiere, fie să se plimbe pe străzile din cartier,  circulate de mașini, în rest cam peste tot au fost amenajate astfel de spații.

Angajații primăriei Reşiţa au reparat modulele de joacă din cartierele Marginea, Stavila, Lend, Lunca Pomostului şi  Driglovăţ, iar în perioada următoare vor fi remediate problemele de la locurile de joacă de pe Calea Timişoarei, Lunca Pomostului, zona centrală, Microraion IV, Parcul Tricolorului şi Moroasa. Cele mai recente locuri de joacă înființate sunt  în zonele Centru Doman, în parcul Bernard Andrei din cartierul Stavila şi de pe aleea Narcisei.

Cu toate că polițiștii locali supraveghează aceste spații şi camerele de luat vederi au și ele un rol ajutător, unii dintre cetățeni tot au reușit să vandalizeze câteva locuri de joacă. Unul dintre acestea este locul de joacă Pinocchio, din zona Lend a orașului. Din păcate nici parcul Bernard Andrei, din cartierul Stavila nu arată mai bine. În parcul Cărăşana sunt lipsă scânduri la tobogane, iar trenulețul din lemn a dispărut cu totul. Lipsă trepte sunt şi la modulele de joacă din centru, din părculeţul amplasat aproape de podul Igor, dar şi din parcul Tricolorului din cartierul reșițean Govândari.parc-resita

Angajații primăriei Reșita au omis înlocuirea sau repararea acestora, iar reșițenii nici măcar nu s -au sinchisit să ajute la repararea lor, măcar atât cât le stătea în putință: o scândură, câteva cuie și un ciocan erau suficiente pentru a remedia problema. Ne plângem că nu vom ajunge niciodată la nivelul celor din Vest, dar cum poate fi posibil acest lucru când noi nici măcar ce avem nu știm să păstrăm, nu ne respectăm nici măcar pe noi?!!!!!

About editor editor

Lasă un răspuns