spital sanatoriul marilaÎn Spitalul Judeţean din Reşiţa se află începând de astăzi o comisie de control, trimisă printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Inspecția va dura aproximativ o lună, timp în care inspectorii vor verifica modul de întocmire a a foii de observații, decontul de cheltuieli, respectarea listelor de aşteptare şi a criteriilor de internare a unui pacient în unitatea medicală.

Secțiile care vor fi controlate sunt cele de Chirurgie, Ginecologie şi ORL. Pe data de 31 mai se va încheia această acţiune şi tot atunci  vor fi făcute publice şi rezultatele acestui control. La nivel naţional, au fost demarate controale la 77 de spitale, ce vizează în special secţiile de chirurgie unde vor fi verificate, printre altele, decontările pentru serviciile medicale şi modul în care sunt făcute internările.

Ținând cont de deficiențele de personal cu care se confruntă spitalul Reșițean, problemele legate plângerile pacienților vis-a-vis de cadourile bănești oferite medicilor, de mizeria din saloane, dar şi de atitudinea de indiferentă a personalului medical faţă de pacienţi, ne punem întrebarea: Un control pe toate aceste planuri când va fi şi la Spitalul Județean din Reșita și oare chiar se vor lua măsuri vreodată împotriva tuturor acestor nedreptăți la care suntem supuși?

Leave a reply