Consiliul Judeţean Arad vrea să organizeze Zilele Culturii Austriece

Consiliul Judeţean Arad vrea să organizeze Zilele Culturii Austriece

iotcu Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad,a anunţat astăzi că vrea să organizeze, la începutul lunii iunie, prima  ediţie a Zilelor Culturii Austriece, la care şi-a anunţat prezenţa Prinţesa Anita de Hohenberg, nepoata Prinţului Moştenitor al Austriei.

‘Este cunoscut faptul că una dintre priorităţile asumate de administraţia judeţului Arad o reprezintă cultura. Calitatea vieţii cetăţenilor din judeţul Arad va cunoaşte în continuare un sens ascendent dacă ne vom concentra atenţia în mod constant şi eficient în direcţia educaţiei, sănătăţii şi culturii, adaptându-ne şi fixându-ne obiectivele în funcţie de problemele şi necesităţile reale, permanent monitorizate, cu care societatea noastră se confruntă. Acestea sunt cele trei domenii care ar putea susţine şi dezvolta permanent o mentalitate sănătoasă care ar conduce la creştere economică permanentă şi implicit la racordarea noastră ca societate, la sistemul de referinţă al valorilor europene şi  internaţionale, menţinându-ne identitatea’, a declarat Nicolae Ioţcu.

Potrivit lui Ioţcu, relaţiile Aradului, ale României în general, cu statele membre ale Uniunii Europene trebuie permanent consolidate prin intermediul colaborărilor pe multiple planuri, iar Austria este una dintre ţările europene de care suntem apropiaţi nu numai printr-un complex întreg de tradiţii istorice dar şi prin legături şi colaborări în domeniul economic, social şi nu în ultimul rând, cultural.

‘Acesta este unul dintre argumentele care justifică intenţia judeţului Arad de a organiza Zilele Culturii Austriece, ocazie cu care se vor pune bazele înfrăţirii cu Regiunea Burgenland din Austria’, a precizat Nicolae Ioţcu.

Conform Rodicăi Tălmaciu, vicepreşedintele Asociaţiei Musikforum Europa Arad, în cadrul Zilelor Culturii Austriece la Arad va fi deschisă o expoziţie tematică itinerantă cu titlul ‘Anul 1914 – (Ne)liniştea dinaintea furtunii’- 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, organizată de Forumul Cultural Austriac la Bucureşti, la vernisaj anunţându-şi prezenţa Prinţesa Anita de Hohenberg, nepoata Prinţului Moştenitor al Austriei, Franz Ferndinand.

De asemenea, programul manifestărilor va mai cuprinde un atelier de lucru de educaţie muzicală, o expoziţie de scenografie şi, nu în ultimul rând, prezentarea în premieră naţională cinematografică a filmului premiat cu Globul de aur, ‘Recviem pentru Dominic’ ,în regia regizorului de la Hollywood, originar din Timişoara, Robert Dornhelm. AGERPRES

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )