mita3O avocată a Baroului Timiş a fost prinsă în flagrant astăzi, în timp ce lua mită pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru a obţine soluţii favorabile în mai multe dosare.

‘Avocata este la audieri, la sediul DNA Timişoara, fiind suspectată de trafic de influenţă. Procurorii vor cere reţinerea pentru 24 de ore pe bază de Ordonanţă, urmând ca marţi să fie prezentată magistraţilor pentru un mandat de arestare, probabil pentru 30 de zile’, a declarat Tamaş Schiffbeck, procuror-şef al DNA Timişoara.

Avocata a fost prinsă de către procurorii DNA în timp ce lua mita de 12.000 de lei de la denunţător, într-un restaurant. Iniţial, femeia a cerut 16.500 de lei şi i-a promis denunţătorului că va interveni pe lângă preşedintele Judecătoriei Timişoara pentru a-i rezolva dosarele.

Lidia Barac, preşedinta Curţii de Apel Timişoara, declara la şedinţa de bilanţ a instanţei pe care o conduce că din analizarea acestor cazuri punctuale s-a desprins o axiomă care arată că ‘tendinţa de a intra în zona de lipsă de integritate nu este legată de starea materială a persoanelor în cauză, a familiilor lor sau de salarizarea în sistem’. AGERPRES

Comments

Leave a reply