remus-pricopieMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat  astăzi, la Caransebeş, că tot mai multe firme din România sunt interesate de dezvoltarea învăţământului profesional.

În acest an şcolar sunt peste 2.550 de firme, la nivel naţional, care au acord cu unităţile şcolare, pentru a construi, împreună, programe pentru învăţământ dual. La şcoală, elevii vor învăţa teorie, iar în cadrul firmelor vor face practică.

‘Am crescut numărul de locuri, de la circa 12.000, la 30.000 ceea ce este foarte bine. Eu sunt optimist că vom avea rezultate. Legea a fost modificată prin ordonanţă şi, prin urmare, acum se poate intra la şcoala profesională după terminarea clasei a VIII-a. Şi durata şcolii profesionale a fost prelungită de la doi la trei ani, pentru că pregătirea iniţială într-un domeniu presupune trei ani’, a afirmat ministrul Educaţiei Naţionale.

 

Remus Pricopie a reamintit că România a închis şcolile profesionale de două ori, iar acum sunt redeschise. În opinia ministrului Educaţiei, dispariţia acestor şcoli este legată şi de căderea masivă a industriei. În prezent, însă, există o presiune pozitivă şi din partea firmelor pentru a dezvolta şcoli profesionale, cu atât mai mult cu cât şi economia ţării creşte, aşa cum o arată cifrele.

Remus Pricopie a spus că  în 30 aprilie, se va semna un acord de colaborare cu ministerul de resort austriac, care include şi această zonă a învăţământului profesional şi tehnic. AGERPRES

Leave a reply