tezaur moneda politiePolitistii de frontiera au descoperit, ascunse in autoturismul unor cetateni romani care veneau din Austria, 800 de monede din aur de 24 de karate. Monedele, in greutate totala de 11,2 kg, au fost predate Trezoreriei Statului, in vederea expertizarii detaliate.

  • Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în autoturismul unor cetăţeni români care veneau din Austria, 800 de monede din aur de 24 de karate;
  • Monedele, în greutate totală de 11,2 kg, au fost predate Trezoreriei Statului, în vederea expertizării detaliate

 

În data de 14.04.2014, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru a intra în ţară doi bărbaţi, într-un autoturism marca Volkswagen.

Cu ocazia controlului de frontieră, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni români, Gumi M., în vârstă de 22 de ani şi Ioan B., în vârstă de 65 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Timiş.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra maşinii şi a bagajelor celor doi bărbaţi, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse sub capota şi în bordul vehiculului, 800 monede de metal de culoare galbenă, inscripţionate Franz Josef, 1915.

Monedele au fost trimise spre expertizare specialiştilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – Direcţia Metale şi Pietre Preţioase care, în urma expertizei preliminare, au stabilit că piesele sunt confecţionate din aur de 23,6 karate.

Faţă de cele constatate cei doi bărbaţi au declarat că monedele aparţin unor rude din Austria care i-au rugat să le transporte în România.

Cele 800 de monede, în greutate totală de 11,167 kg au fost predate Trezoreriei Statului, in vederea expertizării detaliate, urmând ca în funcţie de rezultatul acesteia să fie stabilită încadrarea juridică a faptei. Cercetările continuă în vederea luării măsurilor legale.

Leave a reply