Meșterii populari din Banat, promovați într-un ,,mall online ,,

Meșterii populari din Banat, promovați într-un ,,mall online ,,

lingura cu chip,,Carpathian Ethno Store,, este magazinul online deschis de doi asociați din București care s-au gândit să aline dorul de țară al românilor plecați la muncă în străinătate.  Producătorii de veșminte, obiecte din lemn sau ceramică din Banat dar și din celelalte regiuni istorice sunt bucuroși atât că au ocazia sa vândă, cât și că sunt promovați în medul online, ceva mai nou pentru multi dintre ei.

« Eu constat cu mare bucurie că există interes pentru tradiții si pentru obiectele din ceramică și lemn făcute de meșterii noștri populari. Este minunat în primul rând pentru ei, cei care trudesc din tată-n fiu și care din această muncă trăiesc. În al doilea rând, se bucură familiile de români din afara țării, care au o nouă viață în Occident dar tânjesc din când in când după acel « ceva » de acasă, fie ca e un castron de lut, fie un ștergar sau o bundiță, a declarat unul dintre asociați.

Carpathian Ethno Store are produse variate de la linguri din lemn până la lăzi de zestre sau figurine de lut cu personajele lui Ion Creangă. Gama de produse acoperă  atât zona de gospodărie, cât și pe cea de artă sau suvenir, a declarat  Gina Artenie, reprezentanta magazinului. Site-ul are in plus si o secțiune de Blog, unde sunt postate știri din domeniul artelor tradiționale, dar există și texte scrise de meșteri și etnografi.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )