Home / Banat / Furate din Veneţia…

Furate din Veneţia…

small-fotovoltaice-02Poliţiştii de frontieră de la Punctul Nădlac au depistat 155 de panouri fotovoltaice furate din Italia, pe care un cetăţean român intenţiona să le introducă ilegal în România, cu documente false.

Bărbatul  în vârstă de 41 de ani, din jud Mehedinţi, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară la PTF Nădlac, aflat la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria. În microbuz se aflau 155 de panouri fotovoltaice, la control şoferul prezentând pentru marfa transportată o factură şi un CMR fără număr, în care figura ca expeditor o firmă din Italia, iar ca destinatar o persoană din Timişoara. În urma verificărilor, s-a constat că microbuzul este semnalat ca fiind folosit ca mijloc de transport într-un caz de furt de panouri fotovoltaice, în noaptea de 14 spre 15 aprilie din Veneţia, Italia’, a declarat comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Şoferul a precizat că nu avea cunoştinţă de faptul că panourile fotovoltaice sunt furate, el fiind doar transportator şi că a primit oferta de a executa un transport pe ruta România – Italia şi retur de la un fost coleg de serviciu. Acesta a mai spus că în apropiere de Padova a fost contactat de un cetăţean român, care a plecat cu microbuzul şi s-a întors peste trei ore cu maşina încărcată cu panouri, înmânându-i totodată documentele prezentate la controlul de frontieră, documente despre care acesta afirmă că nu avea cunoştinţă de faptul că sunt false.

‘Conducătorul auto mehedinţean este acum cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun’, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al STPF Arad. AGERPRES

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns