Arhivă

Ataşatul cultural al Ambasadei Germaniei la Bucureşti, membru de onoare al Asociaţiei germane din Reşiţa

Sigla 1 buna

Ataşatul cultural al Ambasadei Germaniei la Bucureşti, dr. Josef Karl, a primit, miercuri după-amiaza, titlul de membru de onoare al Asociaţiei germane de cultură şi educaţie a adulţilor din municipiul Reşiţa.
Titlul i-a fost conferit demnitarului în luna februarie pentru susţinerea şi promovarea identităţii culturale a germanilor din Banatul Montan atât în ţara sa, cât şi în spaţiul sud-est european.

‘Această distincţie este foarte importantă pentru mine şi mă bucur extrem de mult, pentru că primul meu contact cu România a fost în Caraş-Severin. Acum, la finalizarea celor patru ani de mandat la ambasadă şi înainte de un alt mandat, se încheie un drum, dar începe altul. Bucuria este cu atât mai mare, cu cât acest titlu mi s-a acordat exact de ziua mea de naştere. În plus, aici, în Caraş-Severin şi la Reşiţa este unul dintre cei mai activi preşedinţi ai Forumului Democratic al Germanilor din ţară, Erwin Josef Ţigla, ceea ce mă face să fiu foarte mândru de acest titlu’, a declarat reprezentantul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Dr. Josef Karl a spus că şi-a încheiat mandatul de ataşat cultural, dar din luna mai va fi consilier la Palatul Victoria.

‘Este o onoare pentru etnia germană din Banatul Montan că dr. Josef Karl, ataşatul cultural al Ambasadei Germaniei la Bucureşti, de la 3 februarie, este membru de onoare al Asociaţiei germane de cultură şi educaţie a adulţilor din municipiul Reşiţa. Dr. Josef Karl şi-a început activitatea în Banatul Montan, iar acum se desparte de activitatea sa diplomatică tot la Reşiţa, în faţa membrilor etniei germane, un gest de aleasă ţinută sufletească’, a afirmat Erwin Josef Ţigla.

Evenimentul s-a desfăşurat la Secţia germană a Bibliotecii judeţene ‘Paul Iorgovici’ din municipiul de pe Bârzava. AGERPRES

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts