Home / Vest / Novak își atacă recordul mondial la ciclism!

Novak își atacă recordul mondial la ciclism!

NovakEduard Carol Novak, singurul campion paralimpic din istoria sportului romanesc, întră astăzi în concurs la Campionatele Mondiale Paralimpice de la Aguascalientes (Mexic). Cvintuplu campion mondial, presedintele Federatiei Romane de Ciclism concureaza în proba de 4 km urmărire (categoria C4), acolo unde deține și recordul mondial (4:40.315).

,,Sunt sigur ca pe acest velodrom vor fi doborâte multe recorduri mondiale, este una dintre cele mai rapide piste din lume. Eu mă simt din ce în ce mai bine, mă aflu de 14 zile în cantonament ca să mă pot obișnui cu diferența de altitudine, temperatură și fus orar. Sunt așadar bine pregătit fizic și mental. Concurez cu scopul clar să câștig si să îmi dobor propriul record mondial, a declarat Eduard Carol Novak.

Sportivul  s-a antrenat in ultimele două săptămâni în Aguascalientes, oraș aflat la aproape 2000 metri altitudine. El a fost însoțit la pregătire de antrenorii Cristiano Valoppi (Italia) și Novak Karoly (tatal sau), respectiv de mecanicul Santa Arpad.

 În afara cursei favorite de 4 km urmărire, Novak va mai concura în probele de 1 km contratimp (sâmbăta) și scratch (duminică), unde speră să își mai adauge o medalie în palmares. Pista de Aguascalientes este considerata cea mai rapida din lume. Este construita dintr-un parchet laminat special creat in Finlanda, iar inclinatia ei maxima atinge 49.91 grade. In luna februarie aici s-au doborat numai putin de sapte recorduri la Campionatul Mondial. Velodromul este un adevarat vulcan in eruptie, temperatura atingand uneori 40 grade in interior. La competitie s-au inscris 122 de sportivi din 28 de tari.

 Mulțumesc sponsorilor Allianz-Tiriac, Tusnad, Primaria Miercurea-Ciuc, Set-Prod Com și Bellotto care au contribuit la aceasta deplasare – a mai adăugat Eduard Carol Novak.

About editor editor

Check Also

Cine plătește pagubele accidentului lui Romeo Dunca?

De un an de zile, timp în care conduce, ca președinte, Consiliul Județean Caraș-Severin, Romeo …

Lasă un răspuns