Energia și copiii

Energia și copiii

OLYMPUS DIGITAL CAMERAReprezentanții Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă judeţene, alături de voluntarii E.ON România au susţinut timp de o săptămână lecţii privind siguranţa utilizării diferitelor forme de energie, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Lecțiile au fost predate în unități de învățământ din județele: Timiş, Caraş-Severin, Arad, Hunedoara, Cluj, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Iaşi, Suceava, Mureş, Alba şi Harghita.

Prin intermediul lecţiilor interactive, elevii au aflat care sunt modalităţile de utilizare corectă şi în condiţii de siguranţă a energiei electrice şi gazelor naturale, despre modul de prevenire a incendiilor şi evenimentelor ce pot genera intoxicaţii cu monoxid de carbon sau electrocutări, precum şi despre măsurile de prim-ajutor specifice pe care aceştia trebuie să le aplice în cazul producerii unor astfel de situaţii.

 Această acţiune face parte din campania de educare şi informare preventivă RISC. Siguranţa NU e un joc de noroc!“, iniţiată la sfârşitul anului 2013 de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România. În fiecare an, E.ON a dezvoltat şi susţinut numeroase proiecte pentru comunitate, accentul fiind pus pe iniţiativele din domeniile educaţiei, culturii, sportului, siguranţei şi sănătăţii. E.ON a dezvoltat o serie de programe educaţionale, în ultimii 6 ani peste 130.000 de copii fiind beneficiarii direcţi ai lecţiilor despre energie susţinute de voluntari E.ON.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )