Producția industrială (serie brută) s-a majorat, în primele două luni din 2014, cu 9,4% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a creșterii industriei prelucrătoare (+10,7%), producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+3,9%). Industria extractivă a scăzut, în ianuarie și februarie, cu 3,5%, conform datelor publicate astăzi, de Institutul Național de Statistică.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creșteri în industria bunurilor de folosință îndelungată (+15,0%), industria bunurilor de capital (+13,1%), industria bunurilor intermediare și industria bunurilor de uz curent (+7,4% fiecare) și industria energetică (+3,8%). Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, producția industrială a crescut cu 10%, susținută de industria prelucrătoare (+11,1%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+4,4%). Industria extractivă a scăzut cu 2,6%.

În luna februarie 2014, producția industrială (serie brută) a crescut față de luna precedentă cu 2,4%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+3,8%) și a industriei extractive (+0,5%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a scăzut cu 7,4%.

AGERPRES

Leave a reply