ucraina_steagVicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ilie Iova, a primit,astăzi, 7 aprilie, vizita unei delegaţii din Ucraina, din care a făcut parte şi câștigătoarea marelui premiu al concursului ‘Copiii desenează ţinutul natal’, Svetlana Brytschuk, elevă în clasa a VIII-a la o şcoală din Losowa.

Expoziţia internaţională de desene ‘Copiii desenează ţinutul natal’ – ‘Kinder malen ihre Heimat’, ediţia a 12-a, a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Reşiţa, fiind organizată de Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Biblioteca Judeţeană ‘Paul Iorgovici’ Caraş-Severin, Primăria, Biblioteca Municipală Reşiţa şi Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin.

La întâlnirea de la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin au participat Paul Pivtorak şi Vasyl Dugan, membri ai Uniunii Culturale Austriaco-Germane din regiunea Cernăuţi, Ucraina, însoţiţi de Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin. Întâlnirea a constituit un prilej pentru ca invitaţilor din Ucraina să le fie prezentate câteva repere cu privire la judeţul Caraş-Severin, precum şi aspecte legate de modul de funcţionare a instituţiei. Tot luni, ucraineni au programată o vizită la Copăcele, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, filiala Caraş-Severin, Ivan Liber. AGERPRES

Leave a reply