Home / Banat / În judeţul Caraș-Severin nu funcţionează nicio farmacie pe timp de noapte

În judeţul Caraș-Severin nu funcţionează nicio farmacie pe timp de noapte

farmaciiCărăşenii care au nevoie urgentă de medicamente, după ora 23,00, nu au la dispoziție nicio farmacie cu program non-stop. În lipsa unei farmacii cu program 24 de ore din 24, nu de puţine ori, oamenii ajung la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean din Reşiţa, pentru un banal calmant.

În urmă cu câțiva ani, la Reşiţa existau farmacii care funcționau, prin rotaţie, şi pe timp de noapte. Acum, însă, cel mai târziu la ora 23,00, farmaciile se închid. Şansele ca farmaciile din Caraş-Severin să reintroducă programul non-stop sunt reduse din cauza costurilor prea mari pe care le presupune asigurarea permanenţei. O farmacie nu poate funcţiona fără un farmacist, nici măcar pe timp de noapte.

‘Din cauza lanţurilor farmaceutice, avem salarii ieşit din comun de mari şi vă daţi seama ce înseamnă să angajezi un farmacist pentru tura de noapte. Pe lângă salariul acestuia, care este în sine foarte mare, trebuie să îi plăteşti şi spor de noapte. Iar tura aceea este moartă, pentru că se eliberează foarte, foarte puţine medicamente în acest timp’, a declarat Pavel Roşca, preşedinte Colegiul Farmaciştilor Caraş-Severin. Roşca spune că, în niciun caz, urgenţă nu înseamnă pastila de a doua zi. Nici algocalminul nu se poate elibera, conform legislaţiei, fără o prescripţie medicală, precizează el.

‘În paralel cu farmacia, ar trebui să funcţioneze şi celelalte servicii medicale, pentru că sunt multe medicamente pe care nu avem, altfel, voie să le eliberăm. Prin urmare, nu este logic să fim traşi tot timpul la răspundere’, a mai spus preşedinte Colegiul Farmaciştilor din Caraş-Severin. În Caraş-Severin funcţionează, în prezent, 86 de farmacii. AGERPRES

About editor editor

Check Also

Peste 100 de producții din 40 de țări vin anul acesta la Simfest, toate continentele sunt reprezentate

Un număr de 118 producții din 40 de țări concurează pentru marele premiu al ediției …

Lasă un răspuns