mita2Trei cadre didactice de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAB) din Timişoara (şeful de lucrări Flavius Berbentea, asistentul univ. Lucian Georgescu şi prof. dr. Adrian Băneş, directorul Departamentului de Ştiinţe Exacte al USAB)  suspectate de fapte de corupţie au fost reţinute ieri, pentru 24 de ore, și vor fi prezentate astăzi, magistraţilor cu propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit surselor judiciare, în timpul descinderilor oamenilor legii la USAB, care au avut loc ieri, anchetatorii au descoperit în dulapul lui Băneş  aproape 1.000 de euro, dar şi un adevărat depozit cu sticle de whisky.
Investigaţiile au început în urmă cu două luni, surse din cadrul anchetei confirmând că în această perioadă au fost culese probe din care reiese faptul ca profesorii ar fi primit bani de la studenţi (câte 50 de euro de persoană), în repetate rânduri, pentru a li se motiva absenţele sau pentru a fi mai îngăduitori la examene. În timpul audierilor, niciunul dintre dascălii universitari nu şi-a recunoscut faptele. AGERPRES

Leave a reply