olimpiada-fizica1Studenții fizicieni timişoreni au obţinut cinci premii la cea de-a 3-a ediţie a Concursului Național Studenţesc de Fizică ‘Dragomir Hurmuzescu’, organizat de Universitatea de Vest Timişoara (UVT) în perioada 28-29 martie. Tinerii fizicienicare au urcat pe podium sunt: Adrian Robu, care a ocupat locul I, Patricia Gavra, pe locul II, iar studentele Andreea Săbăduş, Iuliana Vladisavlevici şi Atena Blacioti au primit menţiuni.
‘Studenţii noştri confirmă calitatea învăţământului la Universitatea de Vest, aşa cum o fac în mod constant în competiţiile naţionale şi internaţionale. La fel de importantă este şi dezvoltarea spiritului competitiv. Piaţa muncii este una dinamică, iar la finalizarea studiilor, studenţii trebuie să fie obişnuiţi cu acest suflu al competiţiei’, a declarat presei, miercuri, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara.

Concursul a urmărit, în primul rând, stimularea pregătirii de calitate a studenţilor fizicieni din universităţile româneşti, prin valorificarea spiritului de competiţie la nivel local şi naţional. Totodată, s-a dorit realizarea de contacte la nivel studenţesc şi schimbul de experienţă între studenţii merituoşi. La concurs au participat studenţi ai facultăţilor de fizică din ţară înscrişi la ciclul de licenţă din centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

Pentru studenţii anilor I şi II, concursul a constat în rezolvarea de probleme de fizică din domeniile fundamentale ale acesteia (electricitate şi magnetism, fizică moleculară şi căldură, optică şi mecanică) în conformitate cu disciplinele din planurile de învăţământ din departamentele de fizică ale universităţilor publice din România. În cazul studenţilor din anii III şi IV, concursul a constat în prezentarea orală a rezultatelor activităţii de cercetare a fiecărui concurent, pe o anumită temă, de regulă cea a lucrării de licenţă. Anul următor, etapa naţională a concursului va fi organizată de Universitatea din Craiova. AGERPRES

Leave a reply