ministerul-sanatatii158 milioane de lei va aloca, din această lună, Ministerul Sănătății pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare necesare în tratamentul urgenţelor medicale majore, potrivit unui ordin al ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.

‘Odată cu preluarea mandatului de ministru al Sănătăţii, am demarat în regim de urgenţă procedurile necesare pentru derularea Programului Naţional de Servicii Medicale de Urgență. Astăzi am semnat ordinul care asigura fondurile necesare derulării fără sincope a acestui program. Vorbim aici despre seringi, perfuzii, catetere, dar şi de medicamente şi reactivi, fără de care multe urgențe nu puteau fi tratate corespunzător’, a declarat astăzi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.  Tot astăzi a fost deblocată suma de 20 de milioane de lei pentru materiale şi medicamente necesare bolnavilor diagnosticați cu infarct miocardic acut, internați în secțiile de terapie intensivă, suma fiind aprobată, de asemenea, prin ordin de ministru.

‘Programele au fost definitivate de Comisiile de Specialitate ATI şi Cardiologie împreună cu specialiștii din Ministerul Sănătății încă de la începutul anului. Banii de la buget au existat. Dar, în mod inexplicabil, fosta conducere a ministerului a blocat semnarea şi, implicit, demararea acestor programe. Acest lucru a creat probleme în îngrijirea acestor pacienți şi îngrijorare în rândul personalului medical’, a explicat ministrul Sănătăţii. Ministerul Sănătății precizează ca are obiectiv strategic sănătatea pacienților din România. Este vorba de un Sistem Național integrat de management al marilor urgențe, pre și intra-spitalicesc.
‘Considerăm că, oricât de sărac ar fi un sistem sanitar, asigurarea îngrijirii marilor urgenţe, a pacienţilor aflaţi între viaţă şi moarte, trebuie să fie un obiectiv prioritar, cu atât mai mult cu cât acest sistem face parte şi din Strategia Naţională de Răspuns în Situaţii Deosebite, în caz de calamităţi naturale şi atacurile teroriste’, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu. Cele două ordine vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. AGERPRES

Leave a reply