IMG03139-20140330-1159Doar o lună ne mai desparte de  mult așteptata dată de 1 mai, zi în care zonele turistice vor fi luate cu asalt de români. Cu siguranță că și reșițenii își vor pregăti grătarele și de ce nu, pentru cei curajoși, costumele de baie, pentru primul scaldat din acest an, asta dacă vremea o va permite și bineînțeles dacă vor avea unde să se bucure de minivacanța de 1 mai. Unul dintre locurile preferate și accesibile cu  ani buni în urmă a fost și platoul Secu sau ,,Șura,, așa cum îi spun localnicii.

Acum, din acest frumos loc, nu a mai rămas decât o tristă amintire, la fel și drumul care îl duce pe călător până la destinație. Încă din cartierul înspre Lend şi mai departe, spre Şura Ortacilor, despre care puţini mai ştiu câte ceva, tot în paragină, șoseaua este bombardată cu gropi care de care mai mari și mai adânci, spre încântarea șoferilor. După experiența drumului apar și primele semne de civilizație: cutii goale de bere, PET-uri, pungi pline de gunoi şi multe alte reziduri împrăștiate pe marginea drumului. Întreaga zonă de pe platou, este neamenajată, au dispărut toaletele ecologice, toboganele și huțulele copiiilor, au fost sustrase gardurile împrejmuitoare parcării și chiar bucăți din Toboganul de apă, lăsat și el pradă ruginii.IMG03166-20140330-1222

În zona pontoanelor nu mai există nimic, nici garduri de protecție, nici pontoane, nici gresie și nici măcar puținii copaci, ce făceau umbră pe zona înverzită pentru plajă. Astfel mizeria de la Șură și paragina au alungat  și alungă zeci de turişti din judeţul Caraş-Severin. IMG03145-20140330-1205Autorităţile locale din Reşiţa au dorit să reamenajeze locul, pentru ca turismul judeţului să se dezvolte. Acest lucru era împiedicat de faptul că Platoul Secu nu aparţinea municipiului Reşiţa, ci Societăţii Comerciale Turist S.R.L. IMG03160-20140330-1219

În urma mai multor licitații eșuate Platoul Staţiunii Secu,  cu o suprafaţă de 45. 498, a fost concesionat de Primăria municipiului, în urma procedurii de negociere direct, către SC SC TESSERACT – ARH SRL, o firmă administrată de către omul de afaceri Emil Bulboacă,  pe o perioadă de 49 de ani. Concesionarul are obligaţia de a reabilita şi amenaja zona de agrement în suprafaţă de 45.498 mp, pe parcursul a 7 ani. Valoarea totală a investiţiei este de 1 milion de euro şi, potrivit planului prezentat, în primul an va fi investită suma de 100.000 de euro, iar în următorii 6 ani, aceasta va fi eşalonată în mod egal.

IMG03177-20140330-1418Reprezentanții Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului au afirmat că în primul an se va executa reamenajarea parcării, împrejmuirea terenului, repararea şi construcţia de pontoane, amenajarea de alei pietonale şi reamenajarea scenei existente.

În următorii ani se va achiziţiona un tobogan de apă şi bazinul aferent, hidrobicilete şi bărci, se vor construi locuri de cazare, piscine şi un teren de minifotbal și cel mai important este că lucrările vor începe chiar din luna mai a acestui an. IMG03148-20140330-1206Dar până atunci rămânem doar cu o mare  tristețe în suflet și cu frica în sân, ca nu cumva să se întâmple o nenorocire pe acel Platou HORROR!

 

Comments

Leave a reply