sigla-UVVG-Arad-HQUniversitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’ din Arad vizează accesarea unor finanţări pentru proiecte de cercetare în cadrul programului european ORIZONT 2020, a declarat,  Vasile Ardelean, preşedintele instituţiei arădene de învăţământ superior.
Universitatea arădeană a găzduit, marti un eveniment de promovare, în zona de Vest a ţării, a programului ORIZONT 2020, care vizează dezvoltarea tehnologică şi inovarea, organizat împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Primăria municipiului Arad.
‘Programul urmăreşte relansarea cercetării ştiinţifice pentru Europa, astfel ca în anul 2020 să avem prioritate în proiectele de cercetare ştiinţifică, cele mai valoroase pentru Europa. Ne bucură faptul că am fost gazda acestui eveniment, având în vedere că au participat şi specialişti din cadrul MEN, care au făcut instruiri secvenţiale, pe problematică specifică pentru fiecare domeniu. După acest eveniment, vom reuşi să avem mai multe proiecte, de care vor beneficia atât Primăria municipiului Arad, cât şi Consiliul Judeţean Arad, proiecte care vor putea să ridice la cote noi starea de cercetare a întregului judeţ’, a afirmat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.
‘Ne-am aflat la UVVG din Arad pentru a vedea ce ofertă are Aradul pentru Programul ORIZONT 2020. S-au desfăşurat şi sesiuni plenare în care am explicat cum se poate aplica la acest program, cât şi faptul că sunt necesari minimum trei parteneri din trei ţări membre a Uniunii Europene, ţări asociate. Mai mult decât atât, am avut şi sesiuni dedicate pe domeniile de sănătate, agricultură şi energie, unde am discutat direct cu cei care ne-au trimis exprimări de interes’, a menţionat Ioana Ispas.
Aceasta a evidenţiat că programul european are un buget generos de 74 miliarde de euro pentru ciclul de finanţare 2014-2020.
Cu această ocazie, a fost organizat şi un Seminar de parteneriat pentru scrierea de Proiecte şi Sesiuni interactive paralele de prezentare a oportunităţilor europene în domeniul cercetării pe domeniile: sănătate, energie şi alimentaţie. AGERPRES

Leave a reply