asr radu duda casa regalaPrincipele Radu al României s-a aflat, luni, în cele două municipii din Caraş-Severin, Reşiţa şi Caransebeş, unde, după mai multe întâlniri cu autorităţile judeţene şi locale, dar şi cu elevii unor licee, a prezentat volumele ‘Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare’ şi ‘Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003’.

Librăria ‘Semn de carte’ din Reşiţa a fost neîncăpătoare pentru toţi cei care au dorit să-l întâlnească pe Principele Radu al României şi să fie prezenţi la lansarea cărţilor.

‘E o lume foarte agitată, cea în care trăim şi sunt enorm de multe informaţii şi pagini întregi din prezent care rămân necunoscute oamenilor. Am încercat să îmi fac datoria şi să le spun lucruri pe care eram aproape sigur că nu le cunosc. În aceşti ultimi 22 de ani s-au făcut eforturi foarte mari pentru ca noi să fim mai aproape de condiţia noastră de demnitate şi de stabilitate şi aş vrea ca aceste eforturi să fie cunoscute’, a afirmat Principele Radu.

Cu acest prilej, gazda manifestării, Camelia Duca, preşedinta Societăţii pentru Cultură METARSIS, a precizat că cele două volume, alături de celelalte apărute sub egida Casei Regale, contribuie la recuperarea adevărului istoric, la restabilirea identităţii, a demnităţii, a spiritualităţii şi a culturii române.

Tot cu acest prilej, Principele Radu a dorit să se întâlnească şi cu elevii din cele două municipii, Reşiţa şi Caransebeş, pentru a promova, în rândul acestora, pasiunea pentru citit.

De asemenea, el s-a întâlnit cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, cu care a discutat despre posibilităţile de promovare a judeţului, iar cu primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a abordat posibilităţile derulării unor proiecte sociale la nivelul municipiului.

Aceste acţiuni pe care Principele Radu le întreprinde în mai multe zone ale României fac parte din Programul ‘Cărţile Copilăriei’, iniţiat de Editura Curtea Veche, cea care tipăreşte şi cărţile Familiei Regale. Programul luptă împotriva statisticilor din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe din sistemul educaţional şi, mai ales, scăderea dramatică a interesului copiilor faţă de lectură. AGERPRES

Leave a reply