Operatie cu ureteroscopulVictoria obţinută de UTA Arad în faţa echipei Gloria Bistriţa, vineri, în Liga a II-a de fotbal, a fost umbrită de accidentarea gravă a mijlocaşului arădean Adrian Zaluschi, care pune sub semnul întrebării chiar viitorul carierei fotbalistice a acestuia.

În min 78, în urma unui duel pentru minge cu mijlocaşul bistriţean Olimpiu Bucur, fotbalistul arădean a suferit o triplă fractură craniană, fiind transportat de urgenţă la spitalul din oraş, medicii de aici luând decizia de a-l transfera la Spitalul Judeţean din Cluj Napoca.
Datorită creşterii hematomului cranian subdural, cunoscutul neurochirurg prof univ dr Ioan Ştefan Florea a decis ca fotbalistul arădean să fie operat de urgenţă, în vederea îndepărtării hematomului şi a bucăţilor de os desprinse ca urmare a triplei fracturi craniene suferite. Totodată, fotbalistului i-a fost montată o plăcuţă din titan, pentru a-i susţine cutia craniană.

Operaţia care a început sâmbătă la ora 6.00 dimineaţă, s-a încheiat la orele amiezii şi, dacă evoluţia post operatorie este bună, Zaluschi ar putea părăsi spitalul în următoarele 8 – 9 zile.

Adrian Falub şi-a vizitat elevul la spital a doua zi după operaţie, ulterior ele declarând că Zaluschi se simte în general bine, dar că este tot mai conştient de gravitatea accidentării suferite.
‘Este îngrijorat de cele întâmplate cu el şi m-a întrebat dacă se va mai putea întoarce pe terenul de fotbal. Nu am putut să-i dau un răspuns cert, i-am spus doar că acum este important să se pună pe picioare, iar restul lucrurilor vor veni de la sine’, a declarat antrenorul Adrian Falub.

În continuare acesta a spus că s-au speriat cu toţii, atât cei din staff-ul tehnic, cât şi jucătorii, dar acum că Zaluschi este cât de cât bine, toţi cei din anturajul echipei s-au mai liniştit. De fapt, dacă portarul Petr Cech, Chivu sau Astafei (de la Oţelul), şi-au putut continua carierele de fotbalişti în urma unor accidente similare, purtând însă căşti de protecţie, el de ce nu ar putea?

În altă ordine de idei, cu toate că s-au dezis de echipa condusă de Adrian Marţian şi Giovanni Catanzariti, membrii ‘Suporter Club UTA’ au decis să îl ajute pe fotbalistul Adrian Zaluschi, făcând apel la adresa tuturor utiştilor să doneze în funcţie de posibilităţile lor materiale, o sumă de bani ce va fi direcţionată către jucător pentru a-l ajuta în procesul delicat de refacere după operaţia la cap suferită în cursul zilei de sâmbătă.
‘Familia fotbalistului are nevoie de bani pentru medicamente, alimentaţie şi alte cheltuieli, mai ales că jucătorul nu are o asigurare medicală validă, contribuţiile obligatorii la fondul de sănătate nefiind plătite de angajatorul său. În speranţa unei recuperări cât mai rapide şi complete a jucătorului, Suporter Club UTA îi roagă pe toţi utiştii să contribuie cu o sumă de bani’, se spune, între altele, într-un comunicat de presă dat publicităţii luni luni.AGERPRES

Leave a reply