Home / Banat / Caraş-Severin: Compendiul universitar ‘Analiza comportamentală în procesul penal’, lansat la Reşiţa

Caraş-Severin: Compendiul universitar ‘Analiza comportamentală în procesul penal’, lansat la Reşiţa

avansari in grad ziua politiei (4)Compendiul universitar ‘Analiza comportamentală în procesul penal’, care îi are ca autori pe prof. univ. dr. psiholog criminalist Tudorel Butoi, comisarul-şef de poliţie dr. Grigore Stolojescu şi lector univ. dr. subcomisar de poliţie Cristian-Eduard Ştefan, a fost lansat vineri, la Reşiţa.

Lucrarea este structurată pe trei părţi, în cadrul cărora sunt analizate, în detaliu, profilul psiho-comportamental al autorilor infracţiunilor comise cu violenţă (profiling), apoi interogatoriul judiciar, precum şi tehnica poligraf şi detecţia comportamentului simulat.

Compendiul este prefaţat de către rectorul Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’, general de brigadă, prof.univ.dr. Mihai Bădescu, fiind abordate aspecte complexe şi de actualitate în contextul modificărilor legislative aduse Codului de procedură penală.
‘Credem că, din această toamnă, portofoliul studiilor de master la Academia de Poliţie se va îmbogăţi cu încă un compendiu, de data aceasta, unul cu totul special, fiind unic în sistemul naţional, pe piaţa studiilor universitare de master din România. Acest master are ca obiect principal analiza comportamentală a infractorului, a celui care săvârşeşte o faptă cu caracter penal, deoarece, până acum, din păcate, nu a fost găsit terenul fertil pentru implementarea unui astfel de program universitar de master’, a declarat generalul de brigadă, prof. univ. dr. Mihai Bădescu. Cartea va fi un reper profesional uriaş, fiind vorba de tehnicile profiling, de care se vorbeşte doar în spaţiul anglo-saxon, deocamdată, susţine prof. univ. dr. psiholog criminalist Tudorel Butoi.

‘Facem cunoscuţi o serie de uriaşi poliţişti americani, de la F.B.I., alături de care, noi, în cadrul Academiei de Poliţie, vom realiza primul nucleu de profesori, care va instrui ofiţerii de investigaţii criminale. Este vorba de un masterat unic, ce va fi sub acest înalt for, care este Academia de Poliţie, şi care va fi deschis, atât pentru psihologi, sociologi, medici legişti interesaţi de problemele profiling, tehnicile poligraf şi investigaţia criminală asupra comportamentelor’, a precizat prof. univ. dr. psiholog criminalist Tudorel Butoi.

Unul dintre autorii cărţii este şi comisarul-şef de poliţie dr. Grigore Stolojescu, fost comandant al IPJ Caraş-Severin şi în prezent director al Institutului de Studii pentru Ordine Publică Bucureşti.

Manifestarea a fost organizată de Institutul de Studii pentru Ordine Publică Bucureşti, Academia de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi Universitatea ‘Eftimie Murgu’ din Reşiţa, fiind inclusă în calendarul activităţilor ocazionate de Ziua Poliţiei Române. AGERPRES

About admin

Check Also

S-a semnat contractul “Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, a rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare din Reșița”

Contractul CS-CL-06 “Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare …

Lasă un răspuns