FOTO: adevarul.ro

FOTO: adevarul.ro

Un băiat în vârstă de 12 ani, internat la Centrul de Primire Minori Arad, a ajuns marţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, având înfipt în articulaţia cotului mâinii drepte un mâner de uşă.

‘Un pacient minor, în vârstă de 12 ani, a ajuns marţi, la SCJU Arad, cu o plagă penetrantă produsă de un obiect contondent, copilul ajungând la spital cu mânerul înfipt în articulaţia cotului. Imediat după ce a fost preluat şi evaluat de către medicii din cadrul Unităţii Primire Urgenţe din cadrul SCJU Arad, copilul a fost operat în regim de urgenţă’, a declarat pentru AGERPRES dr Adrian Wiener, director medical şi purtător de cuvânt al SCJU Arad.

Potrivit acestuia, copilul a rămas internat pe secţia de Chirurgie Pediatrică până la refacerea totală. Din fericire, se pare că mânerul nu a afectat nici osul şi nici vasele de sânge şi prin urmare, accidentul suferit de copil nu va avea urmări asupra articulaţiei în care s-a înfipt mânerul.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Arad, instituţia care coordonează activitatea Centrului de Primire Minori Arad au verificat cele întâmplate, rezultatul primelor cercetări evidenţiind faptul că vinovat de cele întâmplate se face chiar copilul accidentat. Cei de la Centru susţin că acesta, într-un acces de nervi, a lovit cu piciorul o uşă, aceasta s-a izbit în perete, de unde a ricoşat lovindu-l pe copil în braţ.
Supraveghetorii de la Centru au sunat de îndată la Serviciul de ambulanţă, după care au demontat mânerul din uşa, pentru ca băiatul să poată fi transportat la spital.

Băiatul de 12 ani se află de câteva săptămâni la Centru de Primire Minori, aflându-se în grija statului după ce mama sa a plecat de acasă, în vreme ce tatăl său se află în penitenciar, unde ispăşeşte o pedeapsă privativă de libertate. AGERPRES

Leave a reply