Arhivă

Silviu Izvernar şi fetele de la ,,Traian Vuia” merg la zonă…

Picture 504Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, faza judeţeană la fotbal feminin pentru licee, a adus la start joi, 6 martie 2014, în sala de sport a Liceului ,,Sabin Pauţa” din Reşiţa, trei echipe: Liceul Teoretic ,,Traian Vuia” – Reşiţa, Colegiul Tehnic Cărăşan şi Liceul Teoretic ,,Tata Oancea” – Bocşa. S-a jucat fiecare cu fiecare. În primul meci, s-au întâlnit ocupantele primelor doua locuri la faza municipală, fetele de la ,,Traian Vuia”, campioanele municipale şi fetele de la Colegiul Tehnic Cărăşan, vicecampioanele. Un meci revanşă sau un meci al orgoliilor rănite. Niciuna dintre echipe nu s-a arătat dispusă să cedeze meciul fără luptă. Şi-a fost o adevărată partidă de fotbal. Fetele de la ,,Traian Vuia” antrenate de profesorul Silviu Izvernar păreau favorite ale hârtiei, dar în teren, lucrurile n-au stat deloc aşa, şi asta pentru că Sorin Suciu, antrenorul profesor al fetelor de la ,,Tehnic Cărăşan” n-a fost deloc uşor de învins. Mai mult, o parte dintre fetele de la ,,Traian Vuia” acuzau febră, una dintre fete având chiar un 39+, dar n-a dat un pas înapoi. Un meci foarte echilibrat cu destul de puţine ocazii clare de gol. Era evident că se aştepta greşala adversarului, greşală care nu a venit din nici o parte şi aşa s-a ajuns la lovituri de departajare, unde deja experimentata Daiana Lingurar a făcut diferenţa, apărând una dintre lovituri, suficient cât să ajute fetele de la Vuia să acumuleze prima victorie din turneu. pe bună dreptate Diana Lingurar este considerată una dintre cele mai bune goalkeepere de fotbal feminin din judeţ, sperăm noi şi din zonă. În meciul al doilea al fazei judeţene, fetele de la ,,Traian Vuia” au primit replica fetelor din Bocşa de la ,,Tata Oancea”.

Picture 227Sizgur că experienţa fetelor de la Vuia şi-a spus cuvântul, cu o linie de apărare Andreea Craia – Mădălina Buzduc, imbatabilă, mijlocul a fost şi el la înălţimea aşteptărilor profesorului Izvernar, Andreea Vicea, Denisia Stancu, făcând efectiv jocul, cu o Adina Pîslă ca de obicei vârful de lance al fetelor de la Vuia. Desigur că un mare aport îl are această Diana Lingurar, un portar pe care multe echipe şi l-ar dori. Şi celelalte fete din lotul lui Silviu Izvernar, intrate pe teren şi-au făcut datoria. Maria Bulubaşa, Alexandra Vicol, Cosmina Axeni, Andreea Balasz. Un lot competitiv pe care profesorul Silviu Izvernar l-a exploatat econom din cauză stărilor febrile ale fetelor. Fetele de la ,,Tata Oancea” pot spune că au avut şi ele un ghinion teribil. Întâi, portarul titular Florentina Bordeianu a resimţit emoţiile majore ale meciului, acuzând o stare de ameţeală, fiind înlocuită, înlocuire deloc inspirată întrucât cea care a intrat în poartă în scurt timp a fost inlocuită la rându-i întrucât i-a recidivat tăietura din palmă şi astfel în poartă a intrat o jucătoare de câmp care a apărat cum apără un jucător de câmp. Curat ghinion pentru fetele din Bocşa, şansa fetelor de la Vuia, fete care prin victoria cu 2-0 şi-a asigurat participarea la faza pe zonă. În ultimul meci al zilei, Colegiul Tehnic Cărăşan a reuşit o victorie de palmares împotriva fetelor din Bocşa, antrenate de profesorul Silviu Mustăţi.
Clasament final:
1. Liceul Teoretic ,,Traian Vuia” – Reşiţa
2. Colegiul Tehnic Cărăşan – Reşiţa
3. Liceul Teoretic ,,tata Oancea” – Bocşa

Fetele au fost recompensate cu diplome, echipa liceului ,,Traian Vuia” urmând să reprezinte Caraş-Severinul la faza zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar de la Timişoara la sfârşitul lunii Martie, în zilele de 28,29,30. Felicitări şi mult noroc !

Dan-Alioşa Ulici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts