Picture 049Vineri 28 ale lui februarie 2014, pe stadionul din Lupac, Muncitorul Reşiţa primea vizita liderului Seriei a IV-a, Liga a III-a, FC Caransebeş, contând pentru etapa XVI-a, de fapt se relua minireturul. Toată lumea era nerăbdătoare să vadă la lucru liderul seriei care şi-a schimbat antrenorul, chiar dacă acesta a făcut şi pregătirea de iarnă a echipei gugulanilor. Ce a lăsat în urmă Alin Artimon? Ce a găsit la echipă internaţionalul Iosif Rotariu?… sunt doar întrebări, întrebări la care sigur se v-or găsi şi răspunsuri, mai devreme sau mai târziu. O vreme frumoasă de primăvară, rece totuşi din cauza vântului care batea la ora meciului cu 2m/s, un teren destul de bun, un public numeros, mulţi suporteri ai liderului veniţi de la Caransebeş, mulţi localnici dar şi numerosi fotbalişti ai Gloriei Reşiţa, care în această etapă a stat.

Picture 136Nici nu s-au aşezat bine jucătorii în teren şi s-a şi deschis scorul. Era minutul 2 şi primul corner al meciului, executat excelent de Şandru la 11m, de unde reia cu capul Dubei, în dreapta lui Sile Giurcanu. Până în minutul 23, nimic de remarcat, poate doar încurajările venite de la galeria gazdelor. Cu vânt din spate, Costachi execută o lovitură liberă de la 35m lateral stânga, mingea ajunge la Beică în careul gugulanilor, care reia din foarfecă laterală direct in braţele lui Haidău. După alte trei, patru minute, oaspeţii beneficiază şi ei de-o lovitură liberă de pe la 30m lateral dreapta, executată excelent de Suru care-i pune mingea pe cap la 12m lui Goşa, acesta evidenţiindu-l pe goalkeeperul Sile Giurcanu, care-a respins mingea în corner. În minutul 40 al primului mitan, Fedor are o zvâcnire pe partea stângă, intoarce un aparător şi pasează în centru noului căpitan Arthur Oncică la 18 m care şutează razant cu bara transversală a porţii apărată de Haidău. Repriza secundă începe într-o notă de uşoară dominare a gazdelor, care au şi prima ocazie în minutul 55 prin Costachi, care trage sănătos de pe la 18m dar în braţele lui Haidău. Nimic de notat pâna în minutul 76 când centralul Ghiorghioiu, arată că-i prezent şi el la joc şi în loc de-o lovitură liberă pentru oaspeţi la un cot a lui Alin Bobină în pometele stâng a lui Artimon, iese un fault asupra lui Fara la circa 20m de poarta lui Haidău. A executat bine acelaşi Fara pe langă zid dar Haidău a fost la locul potrivit. În minutul 86, Negoescu îl pune în poziţie de şut pe Gheju, care şutează în Sile Giurcanu, mingea respinsă ajunge la Beică, se loveşte de fundaşul muncitorilor, Sile Giurcanu ia mingea în braţe şi centralul Ghiorghioiu consideră intenţie şi acordă lovitură indirectă pentru gugulani de la 6m uşor lateral dreapta. Suru mişcă uşor mingea pentru Andrei Artean care trage puternic dar Sile se opune unui 0-2. Fluierul de final a lui Ghiorgioiu şi gugulanii lui Roti mai adună 3 puncte preţioase.
Picture 172„A fost un meci spectaculos pentru numerosul public prezent la stadion, şi ţin să le mulţumesc suporterilor că au venit în număr atât de mare. Probabil că am întâlnit cea mai bună echipă din campionat şi ţin să le urez mult succes în tentativa de a promova. Din păcate, noi avem aceleaşi probleme la finalizare, ratăm foarte mult. Am luat gol la prima ocazie a adversarilor, încă din minutul 2. Sperăm ca în etapa viitoare să ne luăm punctele înapoi”, a declarat Viorel Lolea tehnicianul ,,muncitorilor”.
Iosif Rotariu, antrenorul celor de la FC Caransebeş: „Avem şanse mari de a ne califica în play-off şi chiar de a reuşi promovarea. Echipa este foarte omogenă din punct de vedere numeric, dar şi valoric. Sunt câţiva jucători cu experienţă care ajută echipa.Sunt mulţumit, în general, de toţi jucătorii şi vreau să felicit şi adversarii pentru fair play-ul de care au dat dovadă”.

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply