Home / Banat / Junioarele Universităţii Reşiţa, tot mai aproape de a câştiga Seria E

Junioarele Universităţii Reşiţa, tot mai aproape de a câştiga Seria E

Picture 177Duminică de dimineaţă a fost rândul echipei de junioare I a Universităţii Reşiţa să treacă la treabă. Dacă majoritatea fetelor au jucat şi cu o zi înainte în meciul senioarelor, şi au făcut-o foarte bine chiar dacă au fost învinse, recuperarea s-a făcut excelent, fapt care merită menţionat şi clar că trebuiesc felicitaţi toţi cei care au contribuit la asta. Meciul din 23 februarie a adus în Polivalenta din Reşiţa tinerele jucătoare de la Clubul Sportiv Şcolar Drobeta Turnu Severin. Cum ne-au obişnuit deja fetele de la Universitatea Reşiţa, au început în forţă şi în minutul 10 era înregistrat un 7-2 normal după cum s-a jucat, 10 minute care au scos-o în faţă pe zvârluga Lorena Mocodean, autoarea a patru goluri si coautoarea a încă 3, o pasă catre Claudia Baldovin şi două către Claudia Stanciuc. Sigur că un aport important la acest scor şi-a adus Alexandra Popescu, goalkeeperul din poarta gazdelor care a dat siguranţă echipei. Între minutele 10 şi 20 a ieşit la rampă căpitanul gazdelor, Adriana Voina, jucătoarea liant a echipei. Când este în teren Adriana face ce vrea din orice apărare care-i este în faţă. Nu ştim cât mai stă la Reşiţa, dar cu siguranţă că mulţi antrenori sunt cu ochii pe ea. Chiar antrenoarea oaspetelor le sugera elevelor să o marcheze strâns. Că nu a reuşit niciuna, asta-i altă poveste. O foarte bună impresie a lăsat cât a fost prezentă în teren pe parcursul primei părţi a meciului, Cătălina Laura Dumitrescu, o excelentă apărătoare, agresivă, dar în limita sportivităţii, o bună pasatoare. Se pare că un cuplu foarte sudat la echipa gazdelor este pentru ambele faze ale jocului acest Voina-Cristea pus foarte bine în valoare de pasele precise ale Iasminei Roşian. Nu puteam să nu remarcăm paradele de excepţie la aruncările de la 7m în poarta Universităţii Reşiţa a celuilalt goalkeeper, Andra Ioţa. De la oaspete n-au strălucit dar au ieşit cât de cât în faţă căpitanul Emilia Cercel şi Mălina Tomescu. O primă repriză foarte bună din partea elevelor lui Cristian Busuioc şi-ale lui Liviu Viaşu încheiată cu un 20-12. În repriza secundă cei doi profesori antrenori ai gazdelor au dat posibilitatea tuturor jucătoarelor aflate pe bancă să joace, fete care chiar au jucat un handbal de bună calitate. Au strălucit efectiv în joc în partea a doua a meciului, Lorena Mocodean, căpitanul Adriana Voina, Alina Cristea, Cătălina Laura Dumitrescu, Lavinia Grozuţa, despre care un mucalit din tribună susţinea că ,,Dacă 20-ul ăsta al nostru nimereşte bara porţii in acelaşi loc de 4-5 ori în curând avem nevoie în sala Polivalentă de porţi noi”. 36-25, scor final între Universitatea Reşiţa şi CSS Drobeta Turnu Severin, o victorie la 11 goluri diferenţă, alte 3 puncte în contul micuţelor universitare, 3 puncte care întăresc poziţia de lider a reşiţencelor în Seria E, trei puncte care o duc în primul turneu semifinal din postura de câştigătoare a seriei din care face parte.
Universitatea Reşiţa: Antrenori Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu – Alexandra Popescu, Andra Ioţa – Adriana Voina (6goluri), Alina Cristea (6goluri), Claudia Stănciuc (3goluri), Iasmina Roşian (1gol), Rebecca Pecoli, Claudia Baldovin (3goluri), Lavinia Grozuţa (2goluri), Alexandra Dinu (3goluri),
Alexandra Pîrcioagă, Cătălina Laura Dumitrescu (1gol), Lorena Mocodean (10goluri), Anita Matula (1gol).
CSS Drobeta Turnu Severin: Antrenor Milovan Ioana – Ionescu Giulia, Mădălina Jianu – Mălina Tomescu (2goluri), Alexandra Dinicică (10goluri), Elena Morărescu, Luiza Drăgoi, Irina Dinculescu (2goluri), Liliana Stănescu, Mihaela Ciocea, Andra Roventa (5goluri), Ramona Băsulescu (3goluri), Emilia Cercel (3goluri), Alexandra Spătariu.
Urmează un meci dificil la Timişoara în compania fetelor de la LPS Banatul, un adevărat derby al Seriei E. Succes fetelor noastre !

Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns