Picture 156Sâmbată 22 februarie 2014, Sala Polivalentă din Reşiţa a fost gazda la meciul de handbal feminin dintre echipa Universitatea Reşiţa şi Naţional Râmnicu Vâlcea, contând pentru etapa a XVI-a a Diviziei A, Seria B. Cei prezenţi în Polivalenta reşiţeana cu siguranţă n-au avut ce regreta. Tot mai multe voci spun clar: ,,Echipa asta a Reşiţei nu mai are ce cauta aici in liga secundă. Locul acestor fete este în prima ligă”. Universitarele din Reşiţa au primit vizita unei adevarate selectionate naţionale de handbal junioare a României. Cum ne-au obişnuit în ultima vreme fetele de la Universitatea Reşiţa, nu contează echipa vizitatoare, ele încep în forţă şi preiau conducerea pe tabela de scor. Aşa s-a întâmplat şi-n meciul de sâmbătă împotriva fetelor de la Naţional Râmnicu Vâlcea, când tabela de scor înregistra în minutul 3 un 2-0 prin două super goluri marcate de căpitanul echipei, Adriana Voina şi oltencuţa noastră, Andrada Stamin.

Intervenţiile Andrei Ioţa nu s-au lăsat aşteptate, dar cum în general ocaziile se răzbună, aşa s-a întâmplat şi la meciul de sâmbătă. Până în minutul 7 al meciului lucrurile au stat bine pentru fetele lui Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu. Pe fondul unei relaxări premature, oaspetele au redus din handicap printr-un gol frumos marcat de Daniela Corban, ca în faza imediat următoare, Andra Ioţa să o pună pe contraatac pe Iasmina Roşian şi scorul să devină 3-1 pentru universitare. Urmează 6 minute în care fetele de la Universitatea Reşiţa n-au ,,reuşit” decât să trimită mingea de trei ori consecutiv în barele porţii norocoasei vâlcence Maria Roşca şi pe contraatacurile care au urmat, Raluca Bontea de trei ori, Andreea Mitrescu de două ori şi Sonia Vasiliu, să ducă scorul la un neaşteptat 3-6 pe tabela de marcaj. La acest scor, oaspetele beneficiază de o lovitura de la 7m, moment în care Andra Ioţa lasă loc în poartă Codruţei Buda, Super Coco, reuşind o paradă de excepţie în faţa Andreei Corban şi pe contraatac Beatrice Kovari reducând din diferenţă, mai mult, Kinga Fazacas, reuşeşte o intercepţie şi pasează căpitanului Andreea Voina care nu iartă şi astfel gazdele se apropie la un gol de fetele de la Naţional.

[fvplayer src=’//stiridinbanat.ro/wp-content/uploads/2014/02/1-Facebook.mp4′ width=400 height=300]

Pe bancă la Naţional Râmnicu Vâlcea, Luminiţa Huţupan-Dinu notează de zor şi discută cu goalkeeperele, încearcă să le explice cum poate fi oprită această Adriana Voina căpitanul universitarelor dar şi-al junioarelor de la CSS Reşiţa. Dacă au reuşit parţial asta, şi-a intrat în rol Kinga Fazakas, dezarmant de calmă şi foarte lucidă pe toată perioada în care a fost folosită, în ambele faze ale jocului, marcând trei goluri superbe şi venite în momente cheie ale jocului. S-a intrat la pauză cu un 12-14, scor care a nemulţumit atât antrenorii gazdelor dar şi pe cei ai oaspetelor. Repriza secundă debutează cu un gol al oaspetelor prin Ionela Ciobanu, pentru ca imediat să reducă scorul Andrada Stamin. Se merge astfel cap la cap, remarcându-se de la gazde Adriana Voina şi Alina Cristea în timp ce la oaspete o remarcăm pe Anca Onicaş şi pe Ştefania Boştină foarte sigură în apărare. Bun jocul în apărare şi-al Alexandrei Mihai, autoare şi ea a unui gol. Una peste alta, un joc bun, aplaudat de asistenţa din sala Polivalentă. Chiar dacă scorul final a fost unul nemeritat, 29-30, am fost impresionat de capetele plecate ale fetelor, care n-au vrut să lase la vedere lacrimile din ochi. Capul sus fetelor ! La sfârşitul jocului, profesorul Cristian Busuioc a punctat: „Din păcate, am pierdut la un gol pe teren propriu în faţa unei echipe care este alcătuită tot din junioare, ca şi a noastră, dar care reprezintă naţionala României la această categorie de vârstă. Fetele sunt selectate din întreaga ţară şi se pregătesc în formula asta de foarte mult timp. Meciul l-am pierdut în prima repriză şi mai ales după ratările din situaţiile clare de pe semicerc. N-am făcut un meci rău astăzi, însă rămânem cu regretul că nu obţinem din nou o victorie pe teren propriu. Fetele au luptat până în ultima secundă a meciului, însă greşelile făcute până la începutul reprizei a doua au făcut diferenţa.“
Universitatea Reşiţa: Antrenori Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu – Codruţa Buda, Andra Ioţa, Ioana M.Stoiculescu – Adriana Voina (7goluri), Alina Cristea (7goluri), Andrada Stamin (7goluri), Kinga Fazakas (5goluri), Beatrice Kovari (1gol), Iasmina Roşian (1gol), Alexandra Mihai (1gol), Claudia Stanciuc, Mădălina Dragoş, Alexandra Dinu, Gianina Iung, Lorena Mocodean, Claudia Baldovin.
Naţional Râmnicu Vâlcea: Antrenor Luminiţa Huţupan Dinu – Maria Roşca, Bianca Curment, Alexandra Prodan – Ionela Ciobanu (7goluri), Raluca Bontea (5goluri), Andreea Mitrescu (4goluri), Anca Onicaş (4goluri), Sonia Vasiliu (3goluri), Alexandra Dindiligan (2goluri), Lorena Ostase (2goluri), Daniela Corban (2goluri), Alina Ilie (1gol), Ştefania Boştină, Elena Rotaru, Andreea Corban, Alexandra Muntean.

Universitatea Reşiţa – Naţional Râmnicu Vâlcea 29-30, rezultat final…

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply