Home / Caraş-Severin / Monede antice care urmau să fie vândute la un târg filatelic, recuperate de poliţişti

Monede antice care urmau să fie vândute la un târg filatelic, recuperate de poliţişti

[fvplayer src=’//stiridinbanat.ro/wp-content/uploads/2014/02/BV-MONEDE.avi’ ad_width=604]

 

tezaur moneda politiePeste 150 de monede antice şi medievale, care urmau să fie comercializate, au fost recuperate de poliţişti în urma unei acţiuni preventive desfăşurate la un târg filatelic din Braşov.

‘În urma verificării a 125 de participanţi la târgul filatelic şi numismatic, poliţiştii au depistat şapte persoane, cu vârste cuprinse între 35 şi 61 ani, din judeţele Bihor, Buzău, Caras Severin, Sălaj şi municipiul Bucureşti, care ofereau spre comercializare 154 de monede antice şi medievale. Din verificări a reieşit faptul că persoanele în cauză nu deţineau documente legale de provenienţă, monedele fiind susceptibile a fi provenite din braconaj arheologic’, informează Poliţia Română într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Cele 154 de monede au fost ridicate în vederea confiscării, fiind ulterior predate reprezentanţilor Direcţiei Judeţene pentru Cultură Braşov.

Ofiţerii specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – IGPR, împreună cu poliţiştii de investigaţii criminale specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din Braşov, Alba, Caraş-Severin, Constanţa, Hunedoara, Neamţ şi Timiş au desfăşurat, sâmbătă, o acţiune  pentru combaterea infracţiunilor la regimul patrimoniului cultural naţional mobil în municipiul Braşov.

În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat şapte amenzi, în valoare de 7.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor referitoare la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de cele şapte persoane pentru încălcarea prevederilor privind protejarea patrimoniului naţional.

About admin

Check Also

Un autoturism a fost cuprins de flăcări pe autostrada A1

In jurul orei 10:30, autoritățile din Timișoara au fost solicitate să intervină  pentru stingerea unui …

Lasă un răspuns