Home / Banat / Guşcă, Stanciu, Ulici. Cine urmează?

Guşcă, Stanciu, Ulici. Cine urmează?

FOTO www.facebook.com
FOTO www.facebook.com

Că am deplasat la Sochi, în Rusia, pentru Jocurile Olimpice de iarnă o echipă naţională din 24 de sportivi, ştie toată lumea, că sporturile de iarnă sunt departe de ceea ce am vrea noi să fie, şi mai adevărat, că la Sochi dacă intrăm în primele zece locuri la vreo probă, acel sportiv primeşte 10 000 de Euro ştim sau nu ştim, că după mai bine de o săptămână de la startul oficial al Olimpiadei din Rusia cea mai bună clasare a unui sportiv român este de fapt al echipajului de bob două persoane, locul 18 după două manşe, că suntem la Sochi ca şi cum n-am fi se vede după rezultate… Sportul românesc incotro? O veste bună totuşi vine de la Doha din Quatar, acolo unde Simona Halep, fost numar 10 mondial, a reuşit un parcurs excelent şi unde sportiva din Constanţa a reuşit să câştige turneul, intrând în posesia unui CEC în valoare de 440 000 dolari şi avansând un loc, urcând pe locul 9 ATP… şi cam atăt…

După ce Marcel Guşcă, liderul galeriei Guardia Rosso-Nera 1996 a fost interzis pe stadioane un an de zile în urma unor fapte mai mult sau mai puţin clare, după ce jurnalistul Daniel Stanciu de la Express de Banat a fost obstrucţionat la stadionului din Valea Domanului să-şi exercite meseria de jurnalist, a venit rândul subsemnatului. În urma unei simple întrebări pe un site de socializare ,,Trânteală?”, urmare a unui joc dezastruos ca rezultat al echipei de handbal mascului CS Caraş-Severin din meciul de la Suceava scor 24-19 (10-11) pentru echipa gazdă, la meciul desfăşurat acasă în Polivalenta din Reşiţa, la intrarea în Polivalentă reşiţeană un domn de la pază mi-a spus clar: ,,Domnule Dan, dumneavoastră nu aveţi voie să intraţi pe aici”… Sigur că am încercat să vorbesc cu acea persoană să aflu motivul pentru care nu am acces răspunsul neoficial a venit sec: ,,Aşa mi-au spus cei de pe aici”… Dar cine? Dar ce? Dar când?… Am mers la intrarea principală către casa de bilete a Sălii Polivalente cu intenţia de a-mi achiziţiona un bilet pentru meci… şi surpriză, am fost întâmpinat de un alt om de ordine care mi-a spus frumos ,,Domnule Dan, nu-i necesar să cumpăraţi bilet, dumneavoastră sunteţi jurnalist…”

Evident că mi-am cumpărat un bilet pentru meci şi-am folosit intrarea principală. Evident că am fost luat în vizor de unele persoane din galeria gazdelor ,,Bă de ce te-ai luat de jucători, cum ai putut să scri că au vândut meciul?”. Sigur că n-am vrut să încurc şi mai mult iţele şi-am preferat să întreb doar atât: ,,Ai citit tu, sau a citit careva dintre voi că am scris eu că au vândut jucătorii meciul?”. Răspunsul l-am primit imediat şi foarte simplu: ,,NU”… Evident că am fost obstrucţionat să-mi fac treaba pentru care m-am dus iniţial la Polivalentă şi cum nu aveam încotro trebuia să aştept finalul meciului să-mi explice şi mie cineva îndreptăţit din club, motivul pentru care am fost oprit la intrare. A venit şi sfârsitul fericit, echipa noastră a câştigat meciul, spectatorii au plecat către casele lor, iar eu în mod normal l-am abordat pe seful dispozitivului de la paza şi protecţie. ,,Îmi puteţi spune şi mie care este motivul pentru care nu am fost lăsat să-mi exercit meseria?” l-am întrebat pe-un ton civilizat pe domnul din dispozitiv. ,,Domnule Dan, ne cunoaştem de atâta timp, am colaborat atât de frumos şi fructuos până acum, haideţi să ne liniştim şi o să se rezolve zilele viitoare toate”. Mi-am dat seama că omul habar n-are despre ce e vorba şi-am preferat să mă adresez altor persoane. Am mers către intrarea din spatele Sălii Polivalente cu intenţia de-a asista măcar la conferinţa de presă de după meci şi de a sta de vorbă cu cineva îndreptăţit să-mi explice situaţia creată. Evident că omul de la pază a fost ferm: ,,PE AICI NU SE TRECE” !!!

Dacă tot am ratat şi conferinţa de presă , dacă tot nu mi-a rămas decât să-mi iau coadă la spinare mi-am sunat avocatul familiei să ştiu ce am de făcut. Am fost sfătuit de acesta să trimit de pe telefonul mobil un mesaj către purtătorul de cuvânt al clubului şi să aştept liniştit un răspuns oficial şi în funcţie de acesta vedem ce ne rămâne de făcut. Evident că fiind duminică n-aveam ce răspuns oficial să primesc. Un răspuns neoficial am primit totuşi de la cineva ,,Ai scris pe facebook ca nevestele unor jucători au fost la o casă de pariuri şi…” … şi clar că l-am oprit din poveşti, povestiri, amintiri pentru că eu mai mult decât să pun o simplă întrebare pe-un anumit grup de pe facebook ,,trânteală?” nu am făcut nimic altceva. Din moment ce n-am văzut meciul, din momentul în care ştiam că la pauza meciului de la Suceava scorul a fost 10-11, din poveştile de pe facebook aflând că cei de la Suceava au în formulă foarte mulţi juniori, habar n-am dacă o fi fost sau nu adevărat, am pus o simplă întrebare: ,,Trânteală?”. Am fost oprit la intrarea în sală de către jucători, sau mă rog, la ordinele acestora. Pun şi eu o serie de întrebari, la care nu voi primi cu siguranţă niciodată răspunsuri… De ce n-am fost interzis la intrare din ordinul jucătorilor atunci când am scris că Mişa Rohozneanu a jucat o jumătate de meci cu un ochi? De ce n-am fost interzis la intrarea în sală atunci când am scris despre Cristian Ionescu ,,Paloma” care-a apărat genial, cu o mănă accidentată? De ce n-am fost interzis la intrarea în sală atunci cand am scris despre Turcu, că a fost lovit peste toate părţile corpului de toţi adversarii direcţi, adversari care-l luau rând pe rând la tocat mărunt? Atunci nu mai primeam ameninţări să am grijă pe unde merg prin oraş… Acum că am întrebat simplu ,,Trânteală?”…

Cert este că nu mă voi opri aici, nu de alta, dar sunt acuzat de ceea ce n-am făcut. Şi există precedent. Marcel Guşcă, Daniel Stanciu, acum eu. Cine urmează?
P.S. Ciudat este că mi-a fost sters comentariul şi mai mult decât atât şi celelalte comentarii de la alte postări…
Şi dacă aş fi văzut, aşa cum imi sunt puse în spate aceste acuze, neveste de handbalişti la o casă de pariuri din oraş, n-aş fi făcut din asta o ştire de senzaţie? Să fim serioşi stimaţi handbalişti….

Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Călin Cheregi este antrenorul interimar al Reşiţei. Cristian Bobar: „Sunt foarte multe propuneri de antrenori, sper să luăm decizia cea mai bună”

După despărţirea de Alexandru Pelici, conducerea clubului CSM Reşiţa a decis să meargă pe mâna …

One comment

Lasă un răspuns