Picture 006,,La pomul lăudat să nu te duci cu sacul”, spune un vechi proverb bătrânesc şi cei prezenţi sâmbătă dimineaţa, 8 februarie 2014, în Sala Polivalentă din Reşiţa s-au convins. Mulţi au aşteptat ca universitarele din Reşiţa să tremure încă de la ,,echipament” în faţa oltencelor din Slatina…
Ei bine, lucrurile n-au stat deloc aşa. Mai mult de atât fetele de la ,,Universitatea” Reşiţa coordonate excelent de Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu, au un început de meci foarte bun, chiar dacă în teren se aflau multe dintre junioarele lotului. Când ai în poartă un goalkeeper cum e Codruţa Buda, nu-ţi mai este frică decât de propriul joc. Şi jucătoarele gazde ştiind-o în poartă pe ,,Super Coco” au jucat handbal de înaltă clasă. Nu poţi să nu remarci la universitare, jocul pe alocuri spectaculos al capitanului de la junioare I, Adriana Voina. A făcut ce-a vrut din liderele seriei şi mă refer la ambele faze ale jocului, apărare şi atac. Dacă în apărare le-a zis-o oltencelor de la CSM Slatina ,,Pe aici nu se trece”, la poarta cealaltă, treiarul gazdelor a fost de neoprit. Nici măcar cei doi cavaleri in negru, deşi e exagerat spus cavaleri, că au fost mult prea departe prin prestaţia lor la aşa apelativ, n-au putut-o opri pe Adriana Voina. Probabil dacă cei câţiva zeci de spectatori n-ar fi fost prezenţi, şi să taxeze prin fluierături prestaţia aradenilor, liderele şi-ar fi îndeplinit visul liniştite. Inadmisibil ca nişte jucătoare de hanbal feminin să aibe un vocabular de aşa factură cum l-au avut unele jucătoare ale liderului seriei la adresa arbitrilor. A auzit cineva ceva? Nu, şi asta pentru că era clar, slătinencele trebuiau să câştige la Reşiţa cu orice preţ. Pe toată durata primei reprize universitarele au condus pe tabela de scor la două sau trei goluri diferenţă. Până şi asistenţa a fost oarecum surprinsă de jocul foarte bun al gazdelor.

Dacă până în minutul 6 echipa oaspete a reuşit să ţină aproape, în minutul 7 universitarele reuşesc două goluri şi începe ascensiunea. Începutul bun de meci o prinde pe Beatrice Kovari mereu faţa în faţa cu Adriana Staicu, portarul liderului, pe care nu o iartă. Două goluri şi trei asisturi în început de partidă pentru Beatrice, ceea ce atrage antipatia oaspetelor care o înghiontesc, o lovesc, făra ca vreunul dintre cei doi arbitri să vadă asta. Până la pauză însă, când tabela de scor înregistra un 15-13 surprinşi au fost doar oaspeţii de la Slatina. Şi de scor dar şi de evoluţia excelentă a fetelor lui Cristian Busuioc. O Adriana Voina marcatoare a 8 goluri, o Beatrice Kovari marcatoare a 3 goluri, o Andrada Stamin excelenta în ambele faze ale jocului, cu o Alina Cristea marcatoarea unui frumos gol din acţiune, care-şi face astfel un frumos cadou de ziua majoratului, eveniment chiar în ziua jocului, cu o Andra Ioţa genială la loviturile de la 7m de fiecare dată când o înlocuieşte în poartă pe ,,Super Coco”, cu o Kinga Fazakaş destul de matură în joc, o Alexandra Dinu destul de confuză în unele momente ale jocului. De la echipa oaspete, am remarcat agresivitatea în apărare, jocul destul de bun pe faza de atac al Dianei Mihalache şi-al Georgianei Piţigoi, dar şi limbajul exagerat de vulgar al unor jucătoare mature. Ele fiind lidere îşi pot permite asta… repriza secundă începe tot cu dominarea universitarelor din Reşiţa care reuşesc sa menţină diferenţa pe tabela de scor, printr-un joc foarte bun al junioarei Adriana Voina, care nu o iartă nici măcar pe veterana din poarta oaspeţilor Elena Popovici, un portar destul de nervos, care în loc să-şi vadă de joc, găseşte fel de fel de scuze…să se scuze. Sigur că de vină a fost antrenorul Iulia Păsărică.

Dacă în minutul 46 şi 27 de secunde pe tabelă se înregistrează o diferenţă de 4 goluri în favoarea gazdelor, 24-20, oaspetele cer time out. Un time out venit la la timp pentru că doamna Păsărică reuşeşte să-şi calmeze elevele. Îşi intră în rol Mariana şi Aurelia Cristoaica dar şi cea mai în vârstă jucătoare de pe teren, Ana-Maria Hamciuc care reuşesc pe fondul unei acumulări de oboseală ale gazdelor să echilibreze jocul şi să egaleze scorul la 25, în minutul 54 şi 35 de secunde, mai mult, in acelaşi minut, ajutate de unul dintre arbitri care nu fluieră picior la veterana Ana-Maria Hamciuc, aceasta aruncă o minge către Diana Mihalache care înscrie şi slătinencele trec pentru prima dată în avantaj. Era minutul 55 şi 57 de secunde, Cristina Cojocaru, o minte limpede,calculată, fură o minge Alexandrei Dinu şi-o pune pe contraatac pe Georgiana Piţigoi, care nu ratează şi duc echipa CSM Slatina la două goluri diferenţă pe tabela de scor. Experienţa oaspetelor, ,,bunăvoinţa” celor doi arbitri din Arad, împletită cu naivitatea junioarelor duc scorul final la un 27-29. Neputinţa până catre final a liderelor, au făcut ca după fuierul de final acestea să înjure şi să-i jignească pe cei doi arbitrii ai partidei. Doar intervenţia de bun simţ a doamnei Iulia Păsărică a reuşit să calmeze spiritele. Fetele de la ,,Universitatea” Reşiţa au părăsit terenul cu ochii în lacrimi, au avut partida în mână.
La Mulţi Ani şi de la Ştiri din Banat pentru Alina Cristea !!!

,,Universitatea” Reşiţa: Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu, antrenori – Stoiculescu M.Ioana, Ioţa Andra, Buda Codruţa – Kovari Beatrice (5 goluri), Voina Adriana (13 goluri), Cristea Alina (1 gol), Stănciuţ Claudia, Stamin Andrada (2 goluri), Dragoş Mădălina, Baldovin Claudia, Mihai Sunita
(3 goluri), Dinu Alexandra (2 goluri), Grozuţă Lavinia, Iung Gianina, Fazakaş Kinga, Mocodean Lorena ( 1 gol)

CSM Slatina: Iulia Păsărică antrenor – Popovici Elena, Staicu Adriana – Mihalache Diana (8 goluri), Cristoaica Aurelia (4 goluri), Cristoaica Mariana (6 goluri), Drăghici Geanina, Piţigoi Georgiana (5 goluri), Cojocaru Cristina (1 gol), Hamciuc Ana-Maria (4 goluri), Manolache Loredana, Ciochia Gabriela, Jianu Anca (1 gol)

Au arbitrat foarte slab Butel Mihai şi Guţu Sorin, ambii din Arad.

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply