[fvplayer src=’//stiridinbanat.ro/wp-content/uploads/2014/02/IMG_1267.mov’ width=604 height=460]

descinderi dga vama resita

Acţiune de amploare astăzi de dimineaţă a DGA la Vama Reşiţa. La solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa aceştia au adus la Vama Reşiţa pe cei doi poliţişti de frontieră şi vameşul arestaţi în dosarul Lotul Naidăş II şi au încercat să reconstituiască modul în care ar fi fost introduse cele 166 de baxuri de ţigări în microbuzul depistat de poliţiştii din Oraviţa. Deşi şoferul sârb  Dejan Draskic susţinea în faţa procurorilor că microbuzul ar fi trecut gol prin PTF Naidăş, idee la care au subscris şi poliţistul de frontieră Daniel Toc dar şi colegul său care a făcut vama microbuzului, azi oamenii legii au dovedit în faţa celor 4 şi a avocaţilor acestora, că microbuzul nu putea fi încărcat cu 166 de baxuri de ţigări în mai puţin de o oră, fapt ce-i determină pe procurori să-i considere complici pe poliţistul de frontieră Daniel Toc şi vameşul Crecană, Agentul Toc a susţinut că în maşină, la momentul verificării, nu era nicio ţigară de contrabandă şi că nu a implementat maşina înmatriculată în Serbia în bazele de date pentru că vehiculul ar fi fost condus de un cetăţean român, şi nu de sârbul care a fost prins ulterior de poliţiştii din Oraviţa. Apărarea agentului nu este credibilă în condiţiile în care maşina plină cu ţigări de contrabandă a fost oprită de poliţiştii din Oraviţa la aproximativ 25 de minute de la intrarea în ţară, timpul fiind extrem de scurt pentru a putea permite încărcarea a 160 de baxuri şi pentru a parcurge distanţa până la Oraviţa. Agentul Toc este cunoscut ca unul cu probleme. Numai anul trecut el a primit două sancţiuni, una pentru că a fost implicat într-un scandal“ scrie www.pressalert.ro.
Sârbii fac şi ei arestări
Arestările făcute de către autorităţile române i-au pus pe jar şi pe procurorii sârbi, care au făcut şi ei mai multe arestări şi verificări la Carina Kalugarevo (Vama Călugăra) după ce şoferul sârb a trecut ca prin brânză prin cele două puncte de trecere a frontierei. Sârbii sunt şi extrem de intrigaţi pentru că ţigările de contrabandă nici nu sunt fabricate măcar pe teritoriul Republicii Serbia, ci au fost aduse tocmai din Munte Negru. Autorităţile Statului Sârb sunt mult mai atente la astfel de situaţii, avându-se în vedere recenta decizie de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană, Serbia trebuind să se alinieze aquis-ului şi practicii Uniunii Euorpene.
Membrii reţelei nu sunt la prima încercare
Surse din cadrul anchetatorilor susţin că poliţiştii de frontieră şi vameşii nu sunt la prima astfel de acţiune şi că astfel de practici ar fi fost regulate în PTF Naidăş, iar cantitatea de ţigări trecută prin PTF Naidăş este un adevărat record, asta dacă este să luăm în considerare că în perioada de floare a contrabandei, un contrabandist celebru, cum ar fi Halasz, nu trecea mai mult de 100-130 de baxuri la o tură, în timp ce acest transport era burduşit cu 166 de baxuri de ţigarete, prejudiciul creat Statului Român fiind unul uriaş.

Leave a reply