SANYO DIGITAL CAMERACei care au fost în Sala Polivalentă din Reşiţa în prima duminică a lui februarie din 2014, n-au avut ce regreta. Întâi au asistat la victoria muncită a băieţilor profesorului Aihan Omer, HC Caraş-Severin împotriva roş-albaştrilor lui Viorel Mazilu şi astfel HC Caraş-Severin – Steaua Bucureşti
23-19, o victorie aplaudată la scenă deschisă de cei peste 1 000 spectatori. După terminarea meciului baieţilor, au ieşit la încălzire junioarele I ale Reşiţei. Dacă cineva crede că s-a văzut urmă de oboseală la fetele profesorului Cristian Busuioc, amarnic se înşeală. Mare parte dintre fete au fost prezente cu mai puţin de 24 de ore în Târgu Mureş, la partida pe care Mureşul Târgu Mureş a susţinut-o în compania fetelor de la Universitatea Reşiţa. Nici oboseala din meci, nici lungul drum către casă, n-au fost obstacole pentru şcolarele Reşiţei să joace handbal la nivel înalt. Veşnic nemulţumit, profesorul Cristian Busuioc, şi-a strunit bine elevele către o frumoasă victorie la 10 goluri diferenţa faţa de alte şcolare, vecinele de la Hunedoara.

SANYO DIGITAL CAMERADacă în poarta reşiţencelor, evoluţia Andrei Ioţa nu mai surprinde pe nimeni, de această dată ,,Creatza” chiar a fost jumătate de echipă. Un început de partidă bun al gazdelor, la care doamna profesor antrenor al hunedorencelor, Cristina Lasconi a reuşit să spună fetelor de pe bancă ,,Cu aşa joc luam multe astăzi”. Treptat însă fetele de la Hunedoara şi-au intrat în ritm reuşind să ţină pasul cu gazdele, meciul mergând mult timp în prima repriza cap la cap. Nici macar arbitrajul ostil al timişoreanului n-a putut împiedica fetele de la Reşiţa să arate că-s tobă de handbal. Chiar dacă multe au fost momentele în care fetele gazdelor au jucat în inferioritate, nu s-a resimţit asta pe tabela de scor. Orice echipă de handbal din România dacă ar avea în poartă o Andra Ioţa, ar avea de câştigat. Am remarcat pentru prima repriză pasele decisive precise ale Andrei Ioţa către Alexandra Dinu, care aflată faţa în faţa cu goalkeeperul hunedorencelor Ionela Băbău n-a iertat-o deloc şi jocul excelent al Claudiei Baldovin şi-al Alexandrei Pîrcioagă. Un joc excelent în prima repriză a făcut şi de căpitanul gazdelor, Adriana Voina, cu un bun joc în ambele faze ale jocului. De la hunedorence, am remarcat o mână de om, dar cu o abilitate ieşită din comun, Daiana Sfetcu.

SANYO DIGITAL CAMERADacă arbitrul din Timişoara a făcut praf jocul, a compensat arbitrul din Arad, care-a echilibrat balanţa. Aşa s-a intrat la pauză CSS Reşiţa – CSS Hunedoara cu un 21-18. Repriza secundă începe în aceeaşi dominare a echipei gazde, cu contraatacuri marcă înregistrată deja Andra ,,Creatza” Ioţa – Alexandra Dinu. O permanenta comunicare între Viaşu şi goalkeeperele reşiţencelor Andra Ioţa şi Alexandra Popescu, dar şi încurajări ale senioarelor de la Universitatea Reşiţa, ceilalţi doi goalkeeperi, ,,Suuper Coco”- Codruţa Buda şi Ioana M. Stoiculescu. Jocul combinativ al gazdelor, a mers strună, şi astfel am remarcat o circulaţie a mingii pe traseul Dinu-Baldovin-Voina-Grozuţa. Nici celelalte fete ale gazdelor nu s-au mişcat rău când au intrat în teren, Alina Cristea, sigură in apărare, Claudia Stanciuc excelentă la marcajul unu la unu, Rebecca Pecoli, un adevărat argint viu, cât despre tripleta 96-97-98, Laura Dumitrescu, Lorena Mocodean, Anita Matula, personal doar cuvinte de laude pentru acest meci. Pe Alexandra Pîrcioagă am văzut-o la pauza la încălzire, când a aruncat la poartă unde se afla ,,Creatza”. Am văzut o aruncare ca din tun a Alexandrei şi-o paradă a Andrei. N-am putut decât să îngaim ceva de genul ,, Auuuu”… Andra Ioţa mi-a aruncat o privire şi-a zâmbit parcă spunându-mi ,, Stai liniştit, era o simplă aruncare”. Simplă poate pentru ea, dar recunosc că parcă ma usturau palmele pe mine. De la vizitatoarele din Hunedoara, repriza secundă a scos-o la rampă pe Iuliana Vinerică şi numarul 14, Andreea Mitran, un pivot ,,tare de cap”. Agilă şi foarte rapidă, a fost o permanentă harţuitoare pentru apărătoarele din Reşiţa. Intervenţiile bune ale goalkeeperului hunedorean Băbău Ionela şi greşelile pe care le punem pe seama oboselii fetelor gazde au făcut ca scorul pe tabelă să fie de doar 10 goluri diferenţă.
După 60 minute de joc, un 43-33 meritat. Chiar dacă jocul a fost viu disputat, cu contre de-o parte şi de alta, la final fetele şi-au dat mâinile şi chiar s-au îmbraţişat. Moment genial, Daiana Sfetcu de la oaspeţi s-a îmbrăţişat cu Alexandra Pîrcioagă de la gazde…una micuţă, cealaltă înaltă, un adevărat moment de total Fair Play, pe care-l dorim mai des pe arenele de sport.

CSS Reşiţa: Busuioc & Viaşu – Popescu Alexandra, Ioţa Andra – Voina Adriana, Cristea Alina, Stanciuc Claudia, Roşian Iasmina, Pecoli Rebecca, Baldovin Claudia, Dinu Alexandra, Grozuţa Lavinia, Pîrcioagă Alexandra, Dumitrescu Laura, Mocodean Lorena, Matula Anita.

CSS Hunedoara: Cristina Lasconi – Lică Andrada, Băbău Ionela – Polnac Oana, Vinerică Iuliana, Ionescu Sabina, Sfetcu Daiana, Baltariu Delia, Rodean Daniela, Mitran Andreea, Suciu Carolina, Coleşnicu Oana, Onicaş Anca.

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply