RESPECT !!!

RESPECT !!!

RespectFiecare dintre noi, am fost educaţi de aşa natură încât să nu lezăm intr-un fel sau altul persoana de lângă noi. ,,Să ne iubim aproapele”. Dar ,,aproapele” ne iubeşte pe noi? El ne respectă?
Fiecare dintre noi am fost educaţi să respectăm, fiecare dintre noi, se spune, am primit acei ,,7 ani de acasă”, sau ar fi trebuit să-i avem.
Dar oare este chiar aşa?
Zile trecute au început pregătirile formaţiei roş-negre din Valea Domanului, atât de controversata CSM Reşiţa… De ce controversată? Ei bine, se ştiu (sau nu) diferendurile dintre ,,mai marii” şi ,,restul”. Că echipa roş-neagră din Valea Domanului activează prin nu mai ştiu ce ligă inferioară, că echipa roş-neagră din Valea Domanului e iar în liga secundă, prin nu ştiu ce operaţiuni de fuziune sau mai ştie tata meu ce fel de manevre, nu discutăm aici şi acum. Altul e oful meu …
Dacă rosso-nerii din Valea Domanului şi-au reluat pregătirile după scurta vacanţă de iarnă, era normal şi firesc ca şi presa să fie acolo lângă ,,ai nostri”, să ţină la curent pe cei interesaţi cu noutăţile de la echipă, cu plecările, cu noile veniri la echipă, cu probabil noile sau vechile ţinte ale echipei. Pentru asta am încercat să ne apropiem de ,,echipă”. ,,Vrem să fim respectaţi, să fim lăsaţi să ne facem treaba, să ne pregătim pentru că avem obiective. Şi obiectivul nostru, pentru acest miniretur de campionat, este ocuparea unuia dintre locurile 1-6 din play off” ne spunea la începutul pregătirilor antrenorul principal Marian Pană. Că după terminarea turului şi a câtorva etape din retur echipa din Valea Domanului este in grafic, ştim şi asta, dar ceea ce nu ştim şi poate mulţi nu pot să înţeleagă, ai ca obiectiv play offul şi-ţi dai cei mai buni jucători. Dacă Marius Staicu n-a fost niciodată preferatul conducerii din Valea Domanului, ştim, şi dacă s-a ivit oportunitatea să ,,scăpăm” de el, i-au dat drumul fără resentimente, noroc totuşi că inspre prima ligă. Ceea ce s-a întâmplat cu ,,Il Capitan” Bogdan Vătăjelu, rămâne totuşi o nebuloasă. Da, da, doar suntem la poale de Semenic şi e ceaţă mereu la poale, sau aşa vor să vedem diriguitorii din fruntea CSM-ului.
Tot auzim că ei vor respect, dar pe noi, cine dracu ne respectă? Că la meciurile oficiale din tur, am fost ţinuţi pentru acreditări pe la porţile stadionului, ştie toată lumea, au tot scris colegii mei, dar dacă şi la meciurile de pregătire ne bagă pumnul în gură, am crezut iniţial ca au ce au cu mine. Când mi-a explicat A1-ul rosso-nerilor că ,,Sunt mulţi băieţi în probe, că sunt sub contracte încă cu alte cluburi şi ca să nu le creem probleme…” am înţeles-o şi pe asta. Că rosso-nerii noştri pleacă în cantonament în Antalya, un lucru şi mai bun, dar am fost şi noi curioşi să vedem câţi jucători pleacă, care-s noutăţile din lot, care… Că am scris cronici despre meciurile de pregătire, e adevărat, dar şi mai adevărat este că am respectat doleanţele antrenorului nostru, şi n-am dat nici un nume despre jucători,vechi sau noi, n-am postat nici o fotografie, ca nu-i frumos să nu ne respectăm A1-ul. Dar A1-ul nostru ne respectă pe noi? Dar cineva din conducere ne respectă oare?
Poate nu ştiu eu ce înseamnă ,,RESPECT”. Şi cum nu sunt deţinătorul adevărului absolut, fără ruşine am pus mâna pe-un DEX (DICŢIONAR EXPLICATIV AL LIMBII ROMÂNE). În dreptul cuvântului ,,respect” găsesc asta:
,, RESPÉCT s. n. Atitudine sau sentiment de stimă, de consideraţie sau de preţuire deosebită faţă de cineva sau de ceva; deferenţă, veneraţie. ◊ Expr. A ţine (pe cineva) la (sau în) respect = a ţine pe cineva la distanţă, a nu-l lăsa să devină prea familiar. A pune (pe cineva) la respect = a impune cuiva o atitudine respectuoasă. Respectele mele, formulă respectuoasă de salut. – Din fr. respect, lat. respectus. ”
Acuma e clar că toată lumea poate înţelege exact despre ce e vorba. Aici scrie clar: EU RESPECT, AM UN SENTIMENT DE RESPECT ŞI PREŢUIRE FAŢĂ DE ANTRENOR ŞI FAŢĂ DE CEI DIN CONDUCERE, dar ei, MĂ ŢIN LA RESPECT, MĂ ŢIN LA DISTANŢĂ, NU MĂ LASĂ SĂ DEVIN FAMILIAR.
În faţa dumneavoastră a cititorilor ,,Ştiri din Banat” imi cer scuze că nu pot să vă informez corect, nu pot să vă spun ceea ce se întâmplă cu o parte din banii dumneavoastră din taxe şi impozite, şi ca să nu vă mint, consider că nu mai are sens să merg în Valea Domanului pentru că şi-aşa merg doar să stric benzina degeaba, din păcate.
,,Respectă şi vei fi respectat” imi tot repetau mama şi tata, până s-a ,,prins” de mine… dar dacă eu m-am dus să-mi fac datoria sus în Valea Domanului, pentru a mă documenta şi-a informa cititorii din respect, atâta respect am primit de la conducerea rosso-nerilor, că am întâlnit acolo ziua în amiaza mare O LINIŞTE MORMÂNTALĂ. Eu imi respect cititorii şi pentru asta am decis să nu mai merg în Valea Domanului pentru echipa de seniori. Sper că o să mă înţelegeţi…

Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (3)
Disqus ( )