Picture 037Pe stadionul de atletism de la ,,Intim” nimeni nu stă, nu-i timp pentru asta. Seriozitatea stă în mâinile antrenorilor şi-n trupurile copiilor. Toate grupele de copii sunt prezente la pregătiri. Se vede cu ochiul liber că sunt grupaţi pe ,,ateliere”, pe diferite categorii de vârste. Îmbucurător e faptul că acesti atleţi ştiu ce au de făcut, rolul antrenorilor este acela de-a corecta diferite mişcări, de-a ambiţiona copii către marea performanţă. Dacă la începuturile pregătirilor s-a mai auzit cate-o glumă, acele vremuri au apus, lucrurile s-au pus pe picioare şi toată lumea a trecut la ceea ce ştie.
Şi-au reluat pregatirile şi suliţaşii, am remarcat la antrenamente seriozitatea aruncătorilor de disc, ambiţiile sprinterilor, am văzut că şi micuţii n-au încotro şi ţin pasul cu ,,avansaţii”. Păcat că nu au aceşti copii şi-o pista profesionistă, aşa cum au alte oraşe, dar poate citeşte cineva şi… Să nu spunem că timpul ,,moale” face ca pe unele porţiuni de pe pista de alergare au aparut bălţi, bălţi pe care nu poate să le ocolească nici un atlet, nimeni nu se gândeşte la asta.
Speranţa moare ultima şi la noi la Reşiţa, şi poate vine acea zi în care să putem să bucurăm aceşti copii cu condiţii mai bune de pregătire, pentru că rezultate, Slavă Domnului, sunt, chiar şi cu aceste condiţii, de ce să nu o recunoaştem, MIZERABILE.
Urmatorul articol de la atletism o să-l dedic cu siguranţă ,,Olimpicilor”, pentru că da, la Reşiţa avem aşa ceva…

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply