Fiecare infochioșc montat de Primăria Reșița va crește numărul turiștilor cu un procent

Fiecare infochioșc montat de Primăria Reșița va crește numărul turiștilor cu un procent

IMG_0193Este vorba despre 20 de infochioșcuri montate în zonele fierbinți turistic ale Reșiței, infochioșcuri despre care oficialii Municipalității spun  că estimează să ridice numărul de turiști cu 20%.

Municipiul Reşiţa are, începând de marţi, amplasate în tot oraşul, 20 de info-chioşcuri cu panouri electronice, destinate informării turiştilor, precum şi un centru de informare turistică, datorită unui proiect transfrontalier derulat în colaborare cu oraşul Kikinda din Serbia.

Totodată, prin intermediul aceluiaşi proiect, iniţiat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, a fost realizat un web-site de promovare a obiectivelor turistice (www.resita-kikinda.ro) şi au fost editate 400 de exemplare dintr-un ghid turistic, în limbile română, sârbă şi engleză. În plus, în cadrul proiectului a fost întocmit un studiu de fezabilitate privind reabilitarea primului pod sudat şi nituit din Europa – Podul de la Vamă.

‘Obiectivul principal al proiectului l-a constituit realizarea unei dezvoltări socio-economice durabilă şi echilibrată a municipiului Reşiţa şi a oraşului Kikinda, pe baza unei dezvoltări comune a turismului transfrontalier şi creşterea numărului de turişti cu cel puţin 20%, prin promovarea potenţialului turistic al celor două oraşe’, a declarat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, marţi, în conferinţa de presă ce a încheiat derularea proiectului intitulat ‘Acţiuni comune, valori comune – Reşiţa şi Kikinda, împreună pentru viitor’.

Valoarea totală a proiectului a fost de aproape 426 mii euro, din care 85% reprezintă contribuţia IPA, 13% – finanţarea Guvernului României, iar 2% este contribuţia Consiliului Local Reşiţa.

Acesta este doar un prim pas în dezvoltarea turismului în Reşiţa, însă municipalitatea are pregătite pentru noul ciclu de finanţare 2014 – 2020 noi proiecte importante, a dat asigurări primarul Mihai Stepanescu. AGERPRES /

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )