ski 1Primii intraţi în focul antrenamentelor în 2014 sunt cei care au întrerupt antrenamentele ultimii în 2013, şi vorbim aici de sportivele de la Universitatea Reşiţa. În 2 Ianuarie 2014 la Paradis în Baile Herculane, handbalistele de la UNIVERSITATEA Reşiţa, sub directa îndrumare a lui Cristian Busuioc s-au instalat în camere. Nu pentru mult timp, deşi multe fete au venit obosite de pe drum, pentru că, aşa cum bine se ştie, la Universitatea, sunt fete din multe zone ale ţarii, mai aproape sau mai departe de Reşiţa. Nimeni nu a fost menajat de Busuioc, astfel că fetele convocate pentru primul cantonament de la Herculane au strâns din dinţi şi-au trecut la treabă.
Aihan_OMER_2Dacă fetele de la handbal au fost primele, aceeaşi poziţie o putem acorda şi celor din sălile de fitness, care începând cu aceeaşi zi de 2 Ianuarie, chiar de la orele 9 00 ale dimineţii, au spus prezent la mişcare. Pe stadionul de atletism de la Intim, am remarcat câteva atlete, care alergau uşor şi-aşa işi intră uşor în ritm. Din 6 Ianuarie, profesorul Aihan Omer, a sunat şi el adunarea pentru handbaliştii de la HC Caraş-Severin. Nu cunoaştem noutăţi prea multe din rândurile handbaliştilor, dar ştim cu certitudine ceva: banii la baieţi n-au venit şi se pare că HC-ul se duce pe Bârzava…
inotatoriVeşti bune vin de la Gărâna. Da,da, de la Gărâna, acolo unde Adina Schuster şi copiii ei de la CSS Reşiţa, secţia înot, sunt în cantonament la ,,Gasthaus Cristl”. Sunt probabil cele mai bune veşti la acest început de 2014 şi asta pentru că la Gărâna şi nu numai Adina chiar işi arată profesionalismul. Antrenamente fizice, alergări pe pantele satului, dar şi schi pe Goznuţa, pe Semenic, săniuş, împletite cu jocuri de cabană, focuri de tabără, alte distracţii pentru inotătorii de la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa.
Tot din 6 Ianuarie, pe stadionul de atletism de la Intim, pe-un soare cu dinţi, ii putem întâlni şi pe micuţii atleţi. Recunosc că personal n-am văzut atâţia atleţi la un antrenament, niciodată. Am remarcat 4 antrenori, fiecare cu aproximativ 20 sportivi fiecare. ,,O grupă este în sala de forţă, pentru că spre norocul nostru azi, n-au alţii antrenamente acolo” imi spunea destul de mâhnit unul dintre antrenori.
Boxerii, şi-au reluat şi ei antrenamentele şi aşa uşor, uşor toată lumea intră în normalitate cu pregatirile.

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply