sarbatorile banat buzias folclor felicia stioian

Cu adevarat ,,Cantec si Poveste”…

Primaria orasului Buzias, Casa de Cultura din Buzias si nu in ultimul rand studioul de Televiziune Timisoara, sunt principalii vinovati pentru ceea ce s-a intamplat in Buzias in 12 Decembrie 2013.
Orele 18 : 00, nemteste, in acordurile unui saxofon, se deschide usor cortina si publicul cunoscator aplauda frenetic.
 O scurta regie si ne este prezentata o mica piesa despre Nasterea Mantuitorului Iisus.
Sala arhiplina aplauda, si aplauda, cu adevarat special ce se intampla pe scena. Micuta sceneta se termina si sala e in picioare.
Personalitati locale, primarul orasului Buzias, Ilas Alger Viorel, un numar destul de consistent de consilieri locali si multi, multi tineri in sala, nu pe scaune cum m-as fi asteptat ci in picioare pe lateralele salii si asta pentru ca, pe scaune stau cei mai in varsta.
,,Buna sara oameni buni”, incepe prezentatoare spectacolului Stoian Felicia insotita de maestrul Tiberiu Ceia sa prezinte evenimentul…
,,Va rog aprindeti luminile in sala sa vedem si noi oamenii” continua Felicia Stoian si luminile se aprind. Sala nu se opreste din aplauze…
DPicture 170in primul rand, se ridica primarul Buziasului si merge usor catre un batran intarziat, pe care-l conduce catre locul domniei sale.
 Ce frumos ! Tiberiu Ceia si Stoian Felicia multumesc organizatorilor,celor prezenti in sala in numar atat de mare si nu in ultimul rand presei.
,,Multumesc, inca odata maestrului Tiberiu Ceia, pentru ca m-a luat langa dansul acum foarte multi ani in urma…” spune Felicia Stoian si face o plecaciune in fata Maestrului Ceia,un Tiberiu Ceia pe care cei prezenti in Sala Casei de Cultura din Buzias il aplauda in picioare.
Cuvanta Primarul Illas Alger Viorel,care multumeste Televiziunii Romane Timisoara, celor doi prezentatori, publicului numeros dar si celor care urmau sa evolueze pe scena…
Deschiderea fiind facuta, urca pe secena rand pe rand, Ansamblul Izvorasul din Buzias, Ansamblul Bordeiasul din Mehedinti, un grup inimos de copii, foarte talentati, Ansamblul Valea Dacilor din Hunedoara, din Caras-Severin, Ansamblul Ciobanasul, Timisul si Doina Timisului, ansambluri din Timisoara, un grup de colindatori nasaudeni din Bistrita, Daniel si Dorut Dogaru, Georgeta Corlan, Amalia Ursu, Ionut Bledea, Silvia Gadja, Adrian Sabadas, Ancuta Timis, Vladut Roman, Carmen Stetco, Vlad Roman, Florentina si Petre Giurgi, Ana Munteanu, Alexandru Punga, Ciprian Roman, Eugen Mihaila, Bogdan Toma, Liliana Savu-Badea, Oana si Raluca Stanca, Florin Boita, Maria Coman, Ciprian Pop, Doriana Talpes, Ramona Iliesi Dragan, Bogdan Firu ( un extraordina doinitor), desi nascut in Hunedoara,doineste din Banatul de Munte, Adrian Bodea, Cornelia Lupulescu, Ramona Gombos, Luminita Istodor si nu in ultimul rand un adevarat suflet banatean, Adrian Stanca, un artist foarte iubit in intreaga tara, care-a reusit sa ridice sala in picioare si sa primeasca aplauze minute in sir.
 Picture 206Un fapt inedit s-a intamplat in holul salii Casei de Cultura, acolo unde pe intreaga durata a extraordinarului spectacol, un inimos grup venit din Maramures, au cantat non-stop pe durata intregului spectacol, cu cetera,zongora si multa pasiune, starnind admiratia tuturor acelora care nu treceau pur si simplu pe langa ei, ci stateau si aplaudau, ii incurajau si le multumeau.
Peste patru ore de muzica de buna calitate oferit de cei care-au urcat pe scena.
Super incantati au fost spectatorii, care-au plecat catre casele lor cu inimile pline de bucurie, atat cat au putut principalii ,,actori” sa le ofere.
Inca odata Televiziunea Timisoara se dovedeste a fi in interesul banatenilor, inca odata, daca mai era nevoie, Maestrul Ceia si Felicia Stoian au fost la inaltimea evenimentului.
,,Sarbatori Fericite, mese imbelsugate, si nu uitati sa fiti mai buni…” a incheiat Felicia Stoian in aplauzele salii…

Dan-Aliosa Ulici

Leave a reply