Home / Banat / VIDEO Peste 500.000 pachete de ţigări susceptibile a fi contrafăcute descoperite la frontieră

VIDEO Peste 500.000 pachete de ţigări susceptibile a fi contrafăcute descoperite la frontieră

 

3120m tigari contrafacute

 

Poliţiştii de frontieră timişeni împreună cu inspectorii vamali au descoperit, într-un tir ce transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţigări din Letonia pentru o firmă din Republica Moldova cu sediul în Serbia, 550.000 pachete de ţigări susceptibile a fi contrafăcute.

 

 

 

Vineri, 27.09.2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul lituanian Alvydas L., în vârstă de 44 ani, şofer al unui automarfar. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţigări din Lituania pentru o firmă din Republica Moldova cu sediul în Serbia.

 

Acţionând în baza unei analize de risc şi existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de însoţire a mărfii, dar şi cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Moraviţa şi cu sprijinul ofiţerilor specialişti din cadrul Serviciului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul ITPF Timişoara, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

 

Cu această ocazie au fost descoperite mai multe cutii din carton, ce conţineau 1.100 baxuri ţigări (550.000 pachete ţigări) marca „Airlife”, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa înscrisurilor specifice produselor de marcă, a însemnelor de producător etc.).

 

În urma verificărilor efectuate la societăţile comerciale implicate în transportul de ţigări, a fost confirmat faptul că documentele de însoţire a mărfii sunt false.

 

În cadrul cercetărilor preliminare, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentele de însoţire a mărfii sunt false şi bunurile transportate, a căror valoare de piaţă se ridică la suma de aproximativ 6.600.000 lei, dacă ar fi originale, sunt susceptibile a fi contrafăcute.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Timişoara, continuă cercetarile în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate şi depistării persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Bunurile urmează a fi reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală, dacă se constată că acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală, iar cetăţeanul lituanian va fi cercetat pentru savârşirea infracţiunii de folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

 

About admin

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns