Cei mai valoroşi exponenţi ai sportului din Caraş-Severin au fost premiaţi, luni, în sala de şedinţe a Primăriei Reşiţa.
Festivitatea de premiere a sportivilor din topul cărăşean al anului 2012 a reunit zeci de premianţi, sportivi şi antrenori, care şi-au demonstrat valoarea în puternice concursuri interne şi internaţionale.
Pentru premianţii din topul individual al sporturilor olimpice, organizatorii au pregătit premii în bani şi echipamente sportive complete. Sportivul numărul unu al judeţului a fost, de această dată, gimnastul Daniel Rădeanu, care s-a arătat plăcut impresionat de momentul festiv. Pentru Rădeanu, acest an nu a fost unul foarte bun, dar valorosul gimnast speră să revină în forţă anul viitor.
‘Am avut o accidentare, iar recuperarea este foarte grea, dar sper ca în 2014 să revin şi să aduc cel puţin aceleaşi rezultate ca anul trecut’, a declarat Daniel Radeanu.
Alături de gimnastul Daniel Rădeanu, au prins podiumul clasamentului sportiv al anului 2012 atletul Marius Cocioran şi luptătorul Sebastian Uţă.
Ceilalţi premianţi, aplaudaţi cu căldură de întreaga asistenţă, au fost: atleţii Alex Ghinea şi Narcis Mihăilă, luptătorii Nicoleta Ciuhurezu, Valentin Popescu, Andrei Franţ şi Vlad Caraş, înotătoarea Daiana Şerboane şi pugiliştii Ovidiu Berceanu, Alexandru Bibiricea şi Rusalin Căldăraş.
Din păcate, sportivii din celelalte secţiuni ale topului n-au avut parte de premii în bani, ci doar de plachete, diplome şi aplauze. La sporturi neolimpice, premianţii au fost Lucien Hora şi Ovidiu Zaberca (automobilism), Stelian Tănăsescu (radioamatorism) şi Bianca Colţa (culturism).
În topul echipelor, locul I a fost ocupat de formaţia CS Caraş-Severin, urmată de echipa de volei pe plajă Universitatea Reşiţa şi de jucătorii de tenis de masă de la Ateneu Reşiţa.
Podiumul antrenorilor pe anul 2012 îl găseşte pe prima treaptă pe Robert Bălan (gimnastică), urmat de Octavian Măzăran (atletism) şi de Ilie Ene, reprezentant al luptelor reşiţene.
Totodată, au fost acordate două premii speciale, echipei de handbal juniori III de la Liceul Traian Vuia, formaţie antrenată de Lucia Moruţ, şi medicului sportiv Ioan Şerbescu, nelipsit de la confruntările din arenele sportive cărăşene.
‘A fost o premiere decentă, fără fast, dar care recompensează, măcar în parte, munca depusă de cei mai valoroşi reprezentanţi ai sportului cărăşean’, a declarat, la final, Cătălin Hogea, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Caraş-Severin.
Tot luni, Cătălin Hogea a mai precizat că, până la sfârşitul anului, Direcţia de Sport şi partenerii săi vor căuta soluţii pentru a-i recompensa financiar şi pe antrenorii din top, care au un mare merit în realizarea performanţelor cu care se mândreşte acum Caraş-Severinul.
Pentru asigurarea fondului de premiere, Direcţia de Sport a judeţului Caraş-Severin a beneficiat de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Reşiţa, acesta fiind şi motivul pentru care evenimentul a avut loc la primăria reşiţeană. AGERPRES