sindicatul politistilor banat ion obersterescuO sută douăzeci şi şapte de poliţişti aparţinând Sindicatului Poliţiştilor din Banat, filiala Caraş-Severin, ar putea intra în greva foamei, începând cu data de 15 octombrie, în cazul în care problemele cu care se confruntă nu vor fi rezolvate.

‘Nemulţumirile noastre sunt legate, printre altele de statutul poliţiştilor, legea salarizării, dotarea poliţiei, restanţele faţă de poliţişti, dar şi siguranţa poliţiştilor în stradă. Numai dacă ne gândim la dotarea poliţiei, aceasta e la pământ. Aducem calculatoarele de acasă, practic, le donăm poliţiei, aşa cum facem şi cu hârtia şi tuşul’, a declarat preşedintele filialei Caraş-Severin a Sindicatului Poliţiştilor din Banat, Ion Efta Obeşterescu.

Conferinţa de presă a avut loc într-o locaţie inedită, respectiv, în stradă, în faţa sediului Poliţiei Municipiului Reşiţa. Deşi iniţial a fost programată a se desfăşura la sediul Sindicatului Poliţiştilor din Banat, aflat în sediul Poliţiei, ulterior, sindicaliştii ‘au fost lămuriţi’ să susţină conferinţa de presă în altă parte.

‘Sunt nevoit să vă răspund la întrebări aici, deoarece mă aflu în timpul programului, cu toate că Sindicatul Poliţiştilor din Banat este un sindicat de sine stătător şi care face parte din Federaţia Poliţiştilor Sed Lex’, a precizat Obeşterescu.

Acesta a subliniat că toate formele de protest vor fi organizate în timpul liber şi nu în timpul programului de lucru al poliţiştilor.

Poliţiştii speră, totuşi, că Ministerul de Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române să ia toate măsurile pentru rezolvarea problemelor.

Ei susţin că, din cauza problemelor cu care se confruntă, foarte multe cadre au părăsit sistemul şi şi-au găsit de lucru în alte părţi. Doar în ultimele 24 de ore, de exemplu, două persoane au plecat din Poliţie, în Caraş-Severin.

‘Prin Federaţia Sed Lex vom cere să se formeze un grup de lucru, pentru găsirea de soluţii pertinente în ceea ce priveşte problemele noastre. Noi nu cerem decât ceea ce ni se cuvine, nimic în plus’, a mai afirmat Ion Efta Obeşterescu. AGERPRES

Comments

Leave a reply