Home / Caraş-Severin / Observator în rezervaţia faunistică Ostrovul Moldova Veche

Observator în rezervaţia faunistică Ostrovul Moldova Veche

dunareAdministraţia Parcului Natural ‘Porţile de Fier’ va începe în ultima decadă a lunii septembrie construcţia unui observator în rezervaţia faunistică Ostrovul Moldova Veche, a declarat marţi pentru AGERPRES directorul instituţiei, Marian Jiplea.

Potrivit acestuia, investiţia, în valoare de 100.000 de euro, face parte din proiectul ‘RNP Romsilva – Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier – garant al unui sistem adecvat de management al biodiversităţii’ implementat cu fonduri europene, bugetare şi din surse proprii.

‘Uniunea Europeană ne-a alocat prin Fondul European de Dezvoltare Regională suma de 6,5 milioane de lei, statul român – 1,6 milioane lei, iar contribuţia noastră ajunge la 1,9 milioane de lei’, a precizat Marian Jiplea.

El a spus că obiectivele principale ale proiectului vizează protejarea habitatelor păsărilor şi îmbunătăţirea stării de conservare al arealelor locuite de păsări.

‘Pentru eficienţa acestor ţinte am stabilit construcţia observatorului respectiv, cu o înălţime de aproximativ 10 metri şi cu o suprafaţă de 20 metri pătraţi, care va permite specialiştilor, şi nu numai, să studieze efectivele de păsări, migrarea sau dispariţia lor şi promovarea unor măsuri necesare protecţiei şi împiedicării dispariţiei acestor’, a afirmat Marian Jiplea.

Parcul Natural ‘Porţile de Fier’ este situate în partea de sud-vest a României, are un perimetru de 115.666 de hectare unde sunt amplasate 60 de zone de protecţie integrală şi 18 rezervaţii naturale în trăiesc 5.200 specii de păsări şi animale şi cresc – 1.668 specii de plante. AGERPRES

About admin

Check Also

Sky Optic anunță finalizarea proiectului ”Cerere finanțare SKY OPTICS CENTER SRL”

Comunicat_de_Presa_FINALIZARE PROIECT_SKY OPTICS CENTER SRL

Lasă un răspuns