mihai stepanescuPrimarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că pentru padocul din municipiu costurile sunt rezonabile, cheltuielile cu întreţinerea câinilor fără stăpân fiind, lunar, de aproximativ 30.000 de lei.

În Reşiţa există un singur padoc pentru câini comunitari, care a fost recent reamenajat şi găzduieşte în condiţii decente aproximativ 380 de câini. În urma unui parteneriat încheiat cu un ONG din Elveţia, autorităţile locale au reuşit să sterilizeze o parte dintre patrupede.

‘Noi am întreprins o serie de măsuri serioase, în ultimul timp, şi am realizat şi mai multe investiţii la acest padoc, de la platforme betonate, la amenajarea de boxe, rigole, împrejmuiri şi alte lucrări, iar împreună cu ONG-ul elveţian am făcut paşi importanţi în gestionarea corespunzătoare a problemei comunitarilor. Prima prioritate, însă, o reprezintă siguranţa cetăţenilor, dar şi starea acestor câini, iar întreţinerea padocului nu ne costă o avere’, a afirmat Mihai Stepanescu.

Numărul câinilor comunitari creşte, în special în lunile reci, deoarece unele patrupede sunt aduse de locuitorii satelor vecine şi abandonate în oraş, iar altele sunt lăsate libere de pe la grădinile oamenilor. AGERPRES

Leave a reply