Ionela, fata care lupta pentru scoala (14)Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a prezentat, marti, 10 septembrie, în faţa membrilor Comisiei pentru învatamânt, stiinta si sport a Camerei Deputatilor si a reprezentantilor Grupului minoritatilor nationale din Parlamentul României, noutatile privitoare la anul scolar 2013-2014.

Ministrul a adus la cunostinta parlamentarilor modificarile legate de calculul mediei de admitere în învatamântul liceal, respectiv scaderea ponderii mediei generale a celor patru ani de liceu, la 25%, în favoarea mediei primite la Evaluarea Nationala la finalul clasei a VIII-a la 75%.

Ministrul Educatiei a precizat ca acest an va marca o monitorizare mai atenta, din partea comunitatii şcolare, a activitatii de predare – învatare derulate în clasa, pentru a remedia din timp lacunele sesizate. În acest sens, ministrul a aratat ca MEN va introduce un sistem de evaluare nationala constanta – clasa a II-a, clasa a IV-a, clasa a VI-a. Ministrul le-a prezentat parlamentarilor programul de revizuire a curriculumului national, pe toate segmentele învatamântului preuniversitar si de introducere a manualelor noi, adaptate curricumului, care vor avea si suport digital.

Ministrul Remus Pricopie a precizat ca unitatile scolare sunt pregatite sa-si primeasca elevii, iar în clasa pregatitoare, ca prim nivel din sistemul obligatoriu de învatamânt, s-a reusit atragerea mult mai multor copii, comparativ cu anul anterior.

Leave a reply