descinderi mascati frontiera arestUn bărbat de 35 de ani, din judeţul Timişoara, pe numele căruia autorităţile spaniole au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de poliţiştii timişeni, în urma schimbului de date şi informaţii operative, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R..

 

La data de 28 august a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Timişoara au depistat, pe raza municipiului Timişoara, un bărbat, de 35 de ani, urmărit internaţional.

 

Pe numele acestuia, autorităţile spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate pentru asociere la un grup infracţional organizat, specializat în comiterea de infracţiuni contra patrimoniului.

 

Instanţa de judecată a reţinut în sarcina acestuia că, în cursul anului 2011, împreună cu alte 5 persoane, a comis mai multe furturi pe teritoriul Spaniei.

 

Bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Timişoara, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 5 zile, până la confirmarea mandatului european de arestare.

 

Persoana depistată a fost introdusă în Arestul I.P.J. Timiş, urmând a fi demarată procedura de extrădare.

 

Leave a reply