politie_timisoara_74492100Balustrada balconului unei clădiri istorice din Timişoara s-a prăbuşit joi, rănind două persoane, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

 

În clădirea respectivă locuiesc doar romi, care au lăsat imobilul să se degradeze până la stadiul de ruină. Astăzi, doi dintre ei au devenit victimele propriei nepăsări, în urma prăbuşirii balustradei.

 

‘Balustrada unui balcon a căzut în curtea interioară, iar placa de susţinere prezenta risc de cădere, astfel că au fost chemaţi pompierii să intervină la faţa locului’, a declarat Sindia Vlaia, purtător de cuvânt al ISU Banat.

 

Clădirile istorice din Timişoara prezintă un adevărat pericol public şi pentru trecători, întrucât bucăţi de tencuială cad frecvent şi lovesc oameni şi maşini. Proprietarii acestor locuinţe refuză să le repare, motivând că renovarea este foarte scumpă, în vreme ce primăria îi ameninţă cu amenzi semnificative dacă nu încep reabilitarea.

 

‘Cei care nu pot să repare faţadele clădirilor istorice, să se mute în locaţii mai ieftine, pe care le pot întreţine’, declara recent viceprimarul Traian Stoia.

Comments

Leave a reply