Arhivă

Municipiul Caransebeș a accesat bani europeni pentru drumuri agricole

lucrari drumuriCăruţele, tractoarele şi utilajele agricole nu vor mai circula pe drumurile naţionale şi europene care tranzitează municipiul Caransebeş. Cu ajutorul fondurilor europene se vor realiza aproximativ şase kilometri de drumuri agricole asfaltate, atât pentru decongestionarea traficului urban, cât şi pentru a facilita accesul cetățenilor la terenurile din împrejurimi.
Primarul Caransebeșului, Marcel Vela, a declarat că acest proiect va fi benefic şi pentru potenţialii investitori, iar agricultorii vor putea ajunge la loturile pe care le deţin mai repede, în siguranţă și fără să încurce traficul rutier de pe arterele principale ale oraşului.
Autorităţile vor investi un milion de euro, din bani europeni, pentru realizarea acestor drumuri, astfel încât circulaţia tuturor utilajelor agricole să fie deviată de pe drumurile de interes local, drumurile judeţene, naţionale şi europene.
”În satul aparţinător, Jupa, vom realiza un drum agricol care va face legătura între vatra cartierului, cu pasaj peste calea ferată şi legătura cu zona limitrofă comunei Păltiniş. În acelaşi timp, în prezent se execută lucrările pentru amenajarea unui drum agricol, asfaltat, în zona Racoviţă, în prelungirea străzii Al. I. Cuza, pe lângă staţia de epurare, până la pasajul de la centura ocolitoare de peste râul Timiş, în direcţia Timişoara. Un al treilea tronson pe care îl vom începe pentru a fi amenajat ca drum agricol este în prelungirea străzii Ştefan Jianu din cartierul Pipirig, pentru a lega zona estică agricolă a Caransebeşului, de zona centurii ocolitoare a municipiului”, a afirmat primarul Marcel Vela.
Pământul rezultat în urma decopertării va fi folosit pentru acoperirea zonei mlăştinoase aflate la una dintre ieşirile din municipiu, fiind astfel transformată în platformă industrială.
Finanţarea este asigurată prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. Suma de un milion de euro acoperă atât cheltuielile efective pentru realizarea drumurilor, cât şi refacerea cadrului natural afectat de lucrări.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts