Pasaj-avariatIeri, 19 august, la sediul administraţiei publice locale, primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, s-a întâlnit cu directorul Direcţiei Regionale de Drumuri Naţionale Timişoara – Ioan Ambruş, întâlnire la care au mai participat reprezentanţi ai Primăriei şi alţi factori de decizie.
Tema întâlnirii a vizat analizarea situaţiei traficului greu de pe raza municipiului.
Printre aspectele vizate de edilul Municipiului în această discuție se numără:
-Realizarea proiectării inelului de centură al municipiului şi, ulterior, a investiţiei propriu-zise prin atragerea de fonduri;
-Preluarea şi întreţinerea drumurilor de legătură din oraş care au fost în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri Naţionale Timişoara;
-Reabilitarea porţiunii superioare a pasajului rutier din zona Triaj;
-Informarea şi susţinerea realizării unei bretele între drumul de centură al Reşiţei şi incinta TMK pentru a ocoli zona centrală a municipiului (maşinile de transport fier vechi ş.a.);
-Demararea procedurii de preluare a porţiunii de drum – platforma Mociur (UCMR) – de la firma de insolvenţă;
În urma prezentării acestor probleme, au venit și răspunsurile din partea directorului Direcţiei Regionale de Drumuri Naţionale Timişoara, Ioan Ambruş, care a precizat că, pentru execuţia inelului de centură nu au fost alocate fonduri în acest an. Cu toate acestea, există speranţe ca, până la finele anului 2014, să fie realizată proiectarea.
În ceea ce priveşte drumurile de legătură, Ioan Ambruş a afirmat că acestea nu se pot prelua din lipsă de fonduri, deşi Primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a insistat să fie realizat acest lucru până la execuţia inelului de centură.
Referitor la reparaţiile curente ale pasajului rutier din zona Triaj, Ioan Ambruş a precizat că acestea sunt în atenţia Direcţiei Regionale de Drumuri Naţionale Timişoara dar nu există finanţare până la sfârşitul anului 2014. De asemenea, acesta a mai ţinut să menţioneze că, instituţia pe care o conduce, sprijină Primăria Municipiului Reşiţa în realizarea drumului de centură.
În aşteptarea răspunsurilor scrise la toate problemele semnalate, primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, alături de reprezentanţii serviciilor cu răspundere din cadrul Primăriei vor face demersuri la toate instituţiile guvernamentale, inclusiv la CNADNR, pentru a se demara lucrările de proiectare şi cele investiţionale, atât de necesare reşiţenilor, în vederea asigurării unui tranzit corespunzător la nivelul municipiului.
O nouă dezbatere publică pe acest subiect va avea loc luni, 9 septembrie 2013.

Leave a reply